Nieuwe wet DBA

Als zzp’er is het je vast niet ontgaan: de VAR wordt de DBA. De Verklaring arbeidsrelatie gaat plaats maken voor de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Met ingang van 1 mei 2016 kan de fiscale arbeidsrelatie van freelancers, zzp’ers en ander zelfstandigen met hun opdrachtgevers in modelovereenkomsten vastgelegd worden.

Net als jij houden wij ook de ontwikkelingen rondom de Wet DBA nauwlettend in de gaten. De invoering van deze nieuwe wet gaat, zoals je weet, niet zonder slag of stoot en veroorzaakt veel onrust. Wij kunnen je hier vanzelfsprekend bij adviseren.

Update: Handhaving Wet DBA opnieuw uitgesteld

Staatssecretaris Wiebes heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat de handhaving op de Wet DBA wordt uitgesteld tot in ieder geval 1 juli 2018. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking.

Meer weten?

Voor vragen over de afschaffing van de VAR verwijzen we je door naar de website van de belastingdienst. Heb je vragen over onze nieuwe modelovereenkomst? Neem dan contact op met onze Contract Manager Roos Suring via roos.suring@babbage.nl of 020 441 47 07.
VACATURES & PROJECTEN
in Amsterdam
in Utrecht / Amsterdam
Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.