Waarderend Communiceren

Regina van de BergDatum: 22 september 2020 
Spreker: Regina van de Berg 
Kosten: 125,- euro excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Wat kun je verwachten?

Hoe kun je de interventiemethode waarderend onderzoeken toepassen in je communicatie?

Dat is de vraag die centraal staat tijdens deze workshop ‘waarderend communiceren’.
De methode is goed toepasbaar, omdat de kracht van waardering en verhalen centraal staat. Het zijn deze verhalen die de basis leggen voor perspectief, voor verantwoordelijkheid nemen, voor eigenaarschap en samenwerken in verandertrajecten. Het is, zo weet Regina van de van de Berg uit ervaring, een krachtig instrument dat positieve verandering genereert.

In haar communicatievak is het waarderende gesprek behulpzaam en inspirerend. Het helpt je bijvoorbeeld om tot visie en strategie te komen, en het is uiteraard een bijzonder mooie aanpak voor storytelling. Goed inzetbaar bij verandertrajecten.

Regina van de Berg, trainer en facilitator waarderend onderzoeken en omgevingsbewust werken, laat je in deze workshop de methode ervaren. We verkennen ook de mogelijkheden voor toepassingen die jullie zien. Op een waarderend onderzoekende manier uiteraard!

Voor wie bedoeld?

Voor communicatieprofessionals die geïnteresseerd zijn in verhalen (storytelling), in verandercommunicatie en omgevingsbewust werken.

De spreker

Regina is trainer, facilitator, schrijver en (beeld) coach. Ze is waarderend en creatief. 'Waarderend', want ze heeft haar hart verpand aan 'Appreciative Inquiry': de interventiemethode waarderend onderzoeken voor positieve veranderingen bij individuen, in teams en in organisaties.
Creatief omdat Heldenreizen, storytelling, beeld, film, muziek en anders-dan-anders werkvormen de rode draad vormen in de sessies die ze ontwerpt, in de (beeld-) coachings die ze verzorgt en in de visie en strategie die ze voor je ontwikkelt en naar de praktijk vertaalt.

Regina heeft jarenlange ervaring als communicatiestrateeg in het publieke domein en is een door de wol geverfde trainer Factor-C (ondermeer bij Publiec).

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur Workshop (pauze tussendoor)
21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven voor de Workshop

inschrijven
Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.