Workshop Video Contentmarketing

Datum: Najaar 2020
Spreker: Pelpina Trip, video producer, video trainer en video strateeg.
Kosten: 99,- euro excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Video is effectief en persoonlijk, en daarmee de toekomst van contentmarketing. Maar met een simpele YouTube search stuit je op een zee van slechte video content. In deze workshop leer je binnen een paar uur wat de basisprincipes van een goede zakelijke (social) video zijn. Wat werkt op YouTube? Wat werkt op Facebook? Wanneer plaats je een video op LinkedIn en wanneer op Instagram? Hoe zorg je per platform voor meer views, shares en interactie?

Wat kun je verwachten?

In 3 stappen leer je de basis van het maken van een effectieve video en welk platform voor jouw organisatie het meest geschikt is. Je leert hoe je een video maakt die de aandacht trekt, de juiste kijkers aanspreekt en waarmee je je doel bereikt. We gaan zelfs kort aan de slag met het toepassen van de praktische video-tips.

Neem je smartphone en lader mee, dan laat Pelpina je hands-on ervaren hoe je met weinig middelen (smartphone en selfiestick) toch professioneel-ogende video's kunt maken.

Na afloop van de workshop Videomarketing:

  • Ben je bekend met de basisprincipes van een goede en effectieve video;
  • Heb je een basis voor het schieten van professioneel ogende video's met weinig middelen;
  • Weet je wat voor soort video's werken op platformen als YouTube en Facebook en kun je het optimale halen uit jouw social video;
  • Weet je hoe je kijkers raakt en beweegt met video!

Voor wie bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor (content)marketeers, communicatiespecialisten en social media specialisten die nog niks met video doen of meer met video willen doen. Voor iedereen die het maximale wil halen uit video als marketingmiddel.

De spreker

Pelpina Trip is specialist in social video, en produceert regelmatig video's voor bedrijven en organisaties, waaronder Frankwatching en de NS. Pelpina is videomarketing auteur, spreker en trainer. Ze produceert korte social video's en specialiseert in videomarketing voor Youtube, Facebook, Instagram en Twitter.

Pelpina was een aantal jaren dagelijks te zien op Amerikaans TV nieuws als social media reporter, waarbij ze haar social media expertise heeft kunnen combineren met haar passie voor TV en video. Daarna heeft Pelpina haar succesvolle podcast 'WebBeat.TV' gepresenteerd/geproduceerd, en ze maakt nu video's voor o.a. About.com, CW, en andere bedrijven/organisaties.

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur Workshop Video Contentmarketing (pauze tussendoor)
21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven

 

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.