Werken als Communicatieadviseur bij de overheid?

Op 21 september start de Masterclass 'Overheidscommunicatie' bij SRM. Werken voor overheidsorganisaties is voor communicatieprofessionals heel interessant. Je kunt hier alles uit je vak halen. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van complexe krachtenvelden, het betrekken van mensen bij het ontwikkelen van beleid, het adviseren over gedragsverandering, de communicatie voor grote projecten en de woordvoering over mediagevoelige onderwerpen. Werken voor de overheid vereist gerichte kennis over overheidscommunicatie. Met de aanvullende kennis die je in deze Masterclass opdoet, is het zowel voor jou als voor overheidsorganisaties aantrekkelijk om een dienstverband aan te gaan. De masterclass start op 21 september (ook op 21 december).  Als voorproefje stelden wij Michiel Krom, één van de trainers, een paar vragen! 
De training Masterclass Overheidscommunicatie is een initiatief van Babbage Company en SRM.

 

Wat gaan we doen/leren tijdens de masterclass Werken als Communicatieadviseur bij de Overheid?
“Tijdens de masterclass krijg je vogelvlucht inzicht in de overheid en de toegevoegde waarde van communicatie binnen de overheid. Je doet onder andere kennis op over de werking van communicatie voor overheidsvraagstukken, gaat in gesprek met een senior communicatieadviseur en we bespreken enkele overheidscampagnes en de toekomst van overheidscommunicaties. Ook komen interactieve beleidsvorming (participatie), moderne kanalen en technieken vanuit de overheid, woordvoering voor overheidsinstanties en werken met Factor C aan bod. De cursus is deels maatwerk: deelnemers mogen (graag zelfs) eigen onderwerpen inbrengen die we delen.” 


Voor wie is de masterclass bedoelt?
“De masterclass is bedoelt voor communicatieprofessionals met minstens vijf jaren ervaring die bij de overheid (van gemeente tot Rijk) willen werken, professionals die vanuit een bureau of zelfstandige positie (meer) voor overheden willen werken en voor professionals die willen weten of werken bij de overheid iets voor ze is. Ook zijn deelnemers welkom die kennis en inzichten uit overheidscommunicatie willen vertalen naar hun eigen werkzaamheden.”


Waarom werken voor de overheid?
“Werken voor de overheid is interessant omdat het bijna altijd gaat om maatschappelijke vraagstukken waar veel mensen mee te maken krijgen. Communicatie is in vele vormen daarbij essentieel.”


Hoe zie jij de rol van communicatie tijdens een crisistijd?
“In tijden van crisis is de rol van communicatie groot. Het gaat immers om het bieden van duidelijkheid in een onzekere tijd, het gedrag van mensen, omgaan met het opleggen van beperkingen en begrijpelijke reacties daarop. Het gaat om heel goed weten wat onder de verschillende groepen leeft en hoe zij daar mee omgaan. Ook gaat het om de geloofwaardigheid van de overheid en bestuurders die het beleid uitdragen. Communicatie is daarin enorm belangrijk. Tijdens de komende cursus zullen we absoluut ingaan op de lopende crisis en hoe de overheid hier communicatief mee omgaat. Andere actuele thema’s komen ook aan bod.” 

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Alle informatie over de masterclass vind je hier »».

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.