Babbage Academy weer live in 'coronaproof-jasje'

De afgelopen maanden kende de Babbage Academy een ander programma dan gebruikelijk. Workshops en masterclasses werden door de corona maatregelen van de kalender geschrapt. Maar met deze vrijgekomen ruimte in onze agenda was daar de perfecte gelegenheid om iets nieuws te introduceren: de Babbage Academy ging online met een reeks Babbage Webinars. Met een paar bijzondere digitale ontmoetingen achter de rug mogen we concluderen dat het een groot succes is! Ondertussen werd doorgezocht naar een passende oplossing om - binnen de geldende corona maatregelen - na de zomer weer fysieke bijeenkomsten met professionals uit ons netwerk tóch plaats te kunnen laten vinden.

Coronaproof locatie om 'live' te inspireren

Dat is gelukt! Dinsdag 15 september jl. trapte Wil Michels, docent en bestsellerauteur, af op een exclusieve locatie in Amsterdam. In de sfeervolle wijnbar van Rosarium Amstelpark werd iedereen gastvrij ontvangen met een luxe broodje en een drankje, terwijl Wil zichzelf installeerde in de ruim opgezette Ambassador Zaal. Hier kan de 1,5 meter goed worden gewaarborgd. De workshop Creatieve Communicatiestrategieën ging met 25 deelnemers van start op de warmste nazomerdag ooit...

De toekomst van (team) communicatie

Na een introductie zoals het Wil betaamt, kregen alle deelnemers al vrij snel de vraag om na te denken over de toekomst van het communicatievak. Want als één ding zeker is, is dat technologie de wereld én communicatie fundamenteel verandert. En snel ook! Eén van de inzichten die deze enthousiaste spreker met de zaal deelde, luidde dan ook om niet 'het nu' door te vertalen naar de toekomst, maar om 'the day after tomorrow' naar het nu te halen. Ofwel; met een nieuwe mindset slaag je erin je bedrijf te optimaliseren en de digitale ontwikkelingen met unieke menselijke skills te verenigen. Hij verwijst hierbij naar de literatuur van inspirator Steven van Belleghem. Voor wie hem nog niet kent, zijn boeken zijn het lezen meer dan waard!

Wil vervolgde zijn verhaal door de 9 basisprincipes, die nodig zijn om tot een geslaagde communicatiestrategie te komen, toe te lichten. Met visueel opgezette slides nam hij alle aanwezigen mee in zijn verhaal en deelde hij bij meerdere principes diverse methodieken, zodat iedereen er op zijn of haar manier mee uit de voeten kan.

Benader communicatie als menselijke relatie

Een strategie kan niet alleen positioneren maar ook inspireren, aldus Henry Mintzberg (managementwetenschapper). Om dit kracht bij te zetten heeft Wil 11 sprekende strategieën op een rijtje gezet. Met zijn creatieve manier van denken en benaderen verleidt hij anderen om op een andere manier na te denken over een communicatiestrategie. Zo stelde hij ook de groep van deze dag op de proef. De aanwezigen werd gevraagd om vanuit een metafoor te denken, en dus een creatieve conceptuele benadering toe te passen. Daarmee kom je immers tot nieuwe ideeën en invalshoeken! In twee- of drietallen, op 1,5 meter afstand, ging iedereen aan de slag met het metafoor 'verleiden'. Met als doen een (voor nu eenvoudige) strategie te bepalen om mensen over te halen een relatie met je merk aan te gaan. Door vrij te associëren en daarbij in te gaan op het hele proces hoe jij als persoon iemand verleidt (en dus niet als merk), kom je tot de meest relevante associaties die je vervolgens koppelt aan de theorie.

Maatwerk

Wil sloot de presentatie af door te benadrukken dat je niet voor één strategie hoeft te kiezen. Het is altijd maatwerk. Vind de juiste combinatie! Ons vak is uitdagend en tegelijkertijd ook heel simpel: het gaat tenslotte om emotie en relatie. Door communicatie als menselijke relatie(s) te benaderen wordt het leven, en tevens ons vakgebied, een stuk eenvoudiger!

Kon je er deze keer niet bij zijn? Wegens groot animo voor deze workshop, vindt deze nog een keer plaats op dinsdag 10 november a.s. Hier vind je alle informatie en kun je je aanmelden!

- Eline de Groot, Recruitment Consultant Babbage Company

Interested in working together?

Don't you have an account yet?
Create one instantly!

Sign up!