7 tips voor solliciteren

Het recruitmentvak en solliciteren is door de online dimensie flexibeler en efficiënter voor zowel recruiters, opdrachtgevers en kandidaten. Interviews en assessments zijn makkelijker af te nemen en in te plannen, en geografische afstand is geen probleem meer.  Ook bij Babbage Company omarmen we the digital way met online recruiting en onboarding op afstand. Tegelijkertijd kijken we er ook naar uit elkaar weer live te ontmoeten en we verwachten voor de toekomst een mix tussen online en offline. Want één ding is zeker: online recruitment blijft! 
 
Na 1,5 jaar voornamelijk thuiswerken zijn we inmiddels een kei in het voeren van online gesprekken. Toch blijft het anders dan elkaar face to face ontmoeten en het kan een uitdaging zijn, zeker in deze tijd, om jouw droombaan te vinden. Daarom geeft onze recruitment consultant Fleur van Hoeve in dit blog tips over (online) solliciteren en netwerken!


1.    Maak kennis met recruiters en bureaus
Tijdens het solliciteren spreek je veel verschillende mensen. Vaak gaat men pas het gesprek aan als er een concrete vacature is. Zonde! Ga een (oriënterend) gesprek aan met recruiters, zo vergroot je je netwerk. Bovendien, wanneer die top vacature zich voordoet weten recruiters jou ook te vinden. Tijd voor een digitaal kopje koffie dus.

2.    Check andere kanalen (Facebook is het nieuwe LinkedIn)
Veel bedrijven gebruiken steeds vaker sociale media voor het verspreiden van vacatures, naast LinkedIn en vacaturebanken. Zoek eens interessante bedrijven op via Facebook en Instagram, wie weet kom je leuke vacatures tegen. Daarnaast geeft sociale media een impressie van een organisatie en leer je het bedrijf op een andere manier kennen. Win win! 

3.    Spread the word!
Misschien wel een van de belangrijkste: laat mensen om je heen weten dat je op zoek bent. Je weet nooit via welke weg er leuke kansen zich voordoen. 

4.    Boost your skills and knowledge!
De periode tussen banen in is ook een periode voor (zelf)ontwikkeling. Volg die cursussen en trainingen waar je eerst niet aan toekwam, dit zal nooit in je nadeel werken. Je laat zien dat je niet stil hebt gezeten en dat je graag jezelf ontwikkelt. 

5.    Upgrade your cv
Neem eens goed de tijd om een je cv opnieuw op te maken. Via onder andere Pinterest kan je mooie formats downloaden. Deze helpen om je cv een frisse en professionele uitstraling te geven. 

6.    Check en test 
In dit digitale tijdperk vinden sollicitatiegesprekken veelal online plaats. Check voor een online gesprek de microfoon en camera maar kijk ook naar de set up. Let op tegenlicht, schaduw en overbelichting en voorkom ruis tijdens het gesprek. Dit geeft niet alleen zelfvertrouwen maar komt ook professioneel over. 

Meer tips nodig voor videobellen? Mijn collega Eline de Groot schreef eerder al een blog vol met tips om flitsend jouw online gesprek in te gaan!

7.    Tot slot: geef niet op

Solliciteren kan soms tegenvallen maar die leuke job komt zeker. Geef niet op, zet door en voor je het weet kan je weer aan de slag. 

Ben jij klaar voor een next step en/of heb je vragen over de (communicatie)arbeidsmarkt en hoe mijn collega’s & ik jouw kunnen helpen? Wij komen graag met jou in contact! Stuur een mailtje naar fleur.van.hoeve@babbage.nl of bel ons (020-4414707). 

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.