Mooi nieuws: Rijksoverheid kiest Babbage Company als bureau voor inhuur woordvoerders

Amsterdam, 29 september 2022 - De Rijksoverheid kiest voor Babbage Company als mantelpartner voor de inhuur van woordvoerders. Het Rijk heeft na een openbare Europese aanbesteding gekozen voor een samenwerking met één bureau. Babbage Company is sinds 2018 partner van het Rijk voor de inhuur van communicatieprofessionals en (web)redactieprofessionals. Met deze nieuwe raamovereenkomst is Babbage Company ook de komende jaren partner voor het leveren van tijdelijke woordvoerderscapaciteit. 

Babbage Company op communicatieniveaus partner van Rijksoverheid

De aanbesteding heeft betrekking op het leveren van tijdelijke en/of vervangende woordvoerderscapaciteit op zowel senior, medior als strategisch niveau. Carina Snaas, Director Operations, zegt over de aanbesteding: "We zijn ontzettend trots dat de Rijksoverheid voor ons kiest, zeker omdat voor deze aanbesteding slechts één partner wordt geselecteerd. Voor onze professionals, zowel gedetacheerden bij ons in dienst als ZZP-ers, betekent dat een verdere verbreding van ons aanbod."

Toenemende vraag naar specialismen

De raamovereenkomst is rijksbreed. "Binnen de overheidscommunicatie zien wij een toenemende vraag naar het aantal specialismen. Woordvoering staat in de top 3. De laatste jaren hebben we ons netwerk versterkt met zowel beginnende als ervaren woordvoerders. Het is fijn dat de Rijksoverheid onze inspanning, persoonlijke benadering, kennis en ervaring op dit gebied erkent," aldus Carina Snaas.

Carina Snaas (Director Operations), Lieke Severijns (Director) en Yke Hoekstra (Manager Interim)

Kennis delen

Voor bij de Rijksoverheid ingezette professionals worden kennissessies bij de Babbage Academy & De Redactie Trainingen georganiseerd. Voor kennisdeling en -ontwikkeling op het gebied van woordvoering werkt Babbage Company nauw samen met gespecialiseerde partners Leene Communicatie en Woordvoerders Etc. Dankzij deze samenwerking hebben professionals toegang tot een ruim aanbod van scholing en ondersteuning. Daarnaast heeft Babbage Company het Maatwerkprogramma Woordvoerder ontwikkeld om nieuwe mediaprofessionals op te leiden.

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!