Aan de slag als Adviseur Overheidscommunicatie - 1 jaar later

Na het afronden van de studie politieke communicatie en wat werkervaring op het gebied van media onderzoek, kwam ik in de zomer van 2019 in contact met Babbage Company. Ik was toe aan een volgende stap en aan een (carrière)switch van communicatie onderzoek naar communicatie advies. Bij Babbage Company kreeg ik de kans om me te kunnen ontwikkelen als communicatieadviseur bij verschillende (Rijks)overheidsinstaties.

"Via Babbage Company werk ik nu een jaar als Communicatieadviseur bij Gemeente Almere"

In september 2019 trad ik in dienst bij Babbage Company en begon meteen aan mijn eerste opdracht als Junior Communicatieadviseur bij Gemeente Almere. Nu, bijna een jaar later, heb ik veel gedaan en geleerd over overheidscommunicatie, werken bij de overheid en werken voor een gemeente. Voor Gemeente Almere adviseer ik de afdelingen Werk & Inkomen, Zorg & Welzijn en HRM op het gebied van externe en interne communicatie. De afgelopen maanden heb ik voor zeer uiteenlopende thema's en projecten geadviseerd. Zoals Armoedebestrijding, Huiselijk geweld en kindermishandeling, maar bijvoorbeeld ook de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren, die op 1 januari 2020 in werking is getreden.

Op het gebied van communicatie, via zowel traditionele kanalen als via sociale media, heb ik het afgelopen jaar veel ervaring op gedaan. Wat ik leuk vind aan deze opdracht is de diversiteit van de doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan minima, jongeren en kinderen, maar ook partners in de stad en collega's binnen de organisatie. Voor mij ligt de meeste uitdaging bij de doelgroep kinderen en jongeren. Voor één van de projecten binnen Armoede ligt de specifieke focus op kinderen en jongeren. We zijn continue bezig om ze a) te vinden, b) te bereiken en c) hun aandacht vast te houden of hen te activeren. Ik zoek hierbij veel de samenwerking met andere collega's op, zoals de social media redacteurs van de afdeling Communicatie. Ik laat me door hen graag adviseren over hoe we bepaalde boodschappen op social media het beste kunnen overbrengen. Bijvoorbeeld via challenges of interactieve stories op Instagram. En wat voor typen onderschrift wel of niet pakkend zijn onder bepaalde posts.

"Ik doe veel ervaring op over communicatie, via zowel traditionele als via sociale media. Voor mij ligt de meeste uitdaging bij de doelgroep 'kinderen en jongeren'"

Sinds kort ondersteun ik een projectgroep bij de herijking van de nieuwe huisstijl van Gemeente Almere. Voor mij een heel nieuw vakgebied en het is heel bijzonder om onderdeel te zijn van zo'n creatief proces, waarbij een Art Director, Fotografen en Communicatiestrategen bezig zijn om de bestaande huisstijl de verbeteren en deels ook te veranderen.

Gemeente Almere heeft een vrij grote communicatieafdeling, maar het viel me een jaar geleden wel meteen op hoe goed iedereen elkaar weet te vinden. Ook in tijden van corona, waarin iedereen (nog steeds) thuis werkt gaat de samenwerking als een trein!

Mijn opdracht is voor de tweede en laatste keer verlengd tot eind december. Daarna zal ik samen met Babbage Company op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik heb zo een voorgevoel dat ik nog lang met warme gevoelens zal terugdenken aan mijn tijd bij Gemeente Almere. Mijn eerste opdracht, waar ik me goed kan ontwikkelen, omringd door inspirerende collega's. Allemaal waardevolle ervaringen die ik mee neem naar mijn volgende opdracht! 

Ook bij Rijksoverheid aan de slag als professional?

Denk je er net als Lior over om een carrièremove te maken en spreekt werken voor de overheid jou aan? Ga via Babbage Company als ad interim Adviseur Overheidscommunicatie aan de slag bij verschillende opdrachtgevers, zoals gemeentes, provincies, de Rijksoverheid en andere (semi-)overheidsorganisaties. Denk bijvoorbeeld aan opdrachten als communicatieadviseur, online- of social media adviseur, contentmarketeer, woordvoerder of persvoorlichter. Heb je interesse in deze rol? We maken graag kennis met je! Neem contact op met Fleur of solliciteer direct! 

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.