Herken jij je als medior in Pauline haar verhaal?

Pauline Thijssen 1-3-2018 14:53
Categorieën: Blogs

De vraag naar marcom-professionals blijft de eerste maanden van 2018 - mede door de bloeiende economie - flink stijgen. Het ‘aanbod’ wordt echter steeds schaarser. Vooral mediors (ongeveer 5 jaar werkervaring, op zoek naar 3e stap in carrière) zijn voor bedrijven - en ook voor ons – op dit moment moeilijker te vinden.
Waar zitten deze gewilde mediors?

Recruitment Consultant Pauline Thijssen (zelf bezig met 3e baan bij ons na de VN in Rome, een gespecialiseerde headhunter en tussendoor nog projectmanager van een agricultuur project in Zambia) weet hoe een medior zich voelt en waar die naar op zoek is. Herken jij je in haar verhaal?

'Als ‘medior professional’ weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om in de markt van nu, waarin de vacatures je om de oren vliegen, nou echt richting te geven aan je carrière. Er zijn zó veel dingen die je leuk vindt om te doen of die je nog uit wil proberen! Maar daartegenover zijn er maar een bepaald aantal dingen waar je ook daadwerkelijk ervaring mee hebt. En hier knelt het vaak.
Als jij een nieuwe stap wil maken in je carrière, wil je vaak toe bewegen naar iets wat voor jou nieuw is. Maar de werkgever/opdrachtgever vraagt vaak om die medior die 'een tweede, liefst derde stap wil maken', maar wel al een bak aan ervaring met zich meebrengt.

Bij welke organisatie pas jij het beste?
Ongelofelijk veel functie-eisen waarvan jij gaat twijfelen of je die allemaal hebt en ook of je die wel allemaal even leuk vindt; dan maar niet solliciteren.. Ervaring heeft je geleerd wat je wel en niet leuk vindt, maar vaak niet in hoe zich dat nou vertaalt in een volgende stap.. Want waar wil ik vanuit de ervaring die ik met me meebreng verder in doorgroeien? Wat voor type bedrijf herbergt MIJ als professional met al mijn dromen en ambities in plaats van: pas ik wel bij dit bedrijf? En wil ik eigenlijk wel vast blijven werken of toch als interim-professional starten..? Dat wil ik graag samen met jou verder uitzoeken.

Op zoek naar jouw droomjob
Ben jij een marketing, communicatie en/of online professional en herken jij je in mijn verhaal? Meld je dan aan bij onze Medior Community, door te mailen naar medior@babbage.nl. Vertel mij wat jouw expertise is en geef aan wat je voorkeuren zijn: profit of non-profit, vast of interim en wanneer je beschikbaar bent. Wij bij Babbage Company willen graag luisteren naar de wensen/eisen van jou als professional, matchen met het aanbod in onze portefeuille en meekijken met de fase in je carrière waar je je nu bevindt. Of dat nou in dit geval, die medior is of in andere gevallen de starter of doorgewinterde senior die zijn/haar carrière een nieuwe impuls wil geven, wij als recruiters gaan op zoek naar jouw droomjob!'

Reageer