Interview met de spreker: Jade Wissink over Inclusie & Communicatie

Op donderdag 9 september organiseert de Babbage Academy de Masterclass 'Inclusie & Communicatie' door 'Inclusion Advocate' Jade Wissink. Voor het eerst sinds een jaar zullen we weer bij elkaar komen op onze nieuwe locatie, Rosarium Amsterdam! Als voorproefje stellen wij Jade een paar vragen over Inclusie & Communicatie en wat we leren in haar Masterclass! Heb jij je al aangemeld? Er zijn nog plekken beschikbaar!

Hoi Jade! Het afgelopen jaar heb je samen met een partner het bureau The Inclusion Studio opgericht, waarmee jullie organisaties helpen meer inclusief te worden. In september geef je bij Babbage Company de masterclass 'Inclusie en Communicatie'. Waar komt jouw drive/interesse voor diversiteit en inclusie vandaan? 


"Voor ik samen met Danny Sanders met The Inclusion Studio begon, werkten wij allebei bij de gemeente Amsterdam. Daar zagen we - elk in onze eigen context - dat er nog veel kan verbeteren als het gaat over diversiteit en inclusie in de organisatie. Ik merkte bijvoorbeeld in mijn rol als manager dat hoe hoger de functies ingeschaald waren, hoe mannelijker en witter het werd. En er zijn natuurlijk veel meer groepen in de samenleving die in organisaties nauwelijks vertegenwoordiging vinden in de top. Er wordt in veel bestuurskamers vaak geroepen dat men daar iets aan wil veranderen, maar vervolgens zien we dat niet of nauwelijks terug in het aannamebeleid (soms letterlijk, als je naar het Instagram account 'Directiekamers' kijkt bijvoorbeeld). Uit die gezonde frustratie komt ons motto: 'We kunnen het er wel de hele tijd over hebben, we kunnen het ook gewoon doen!'" 

"Als communicatieprofessional heb je een belangrijke rol bij het inclusiever maken van je organisatie en je kunt de HR-collega's daarin ook echt helpen."


Waarom is inclusie zo belangrijk voor communicatieprofessionals?
"Met je communicatiestrategie wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen binnen je doelgroep proberen te bereiken en betrekken. Inclusieve communicatie gaat erover dat je in je communicatie toegankelijkheid nastreeft en zorgt voor herkenning en begrip bij je gehele doelgroep. Dit leidt tot positieve communicatie, vrij van stereotypen. Dit betekent dat je extern, in de communicatie met je doelgroep, ervoor moet zorgen dat iedereen zich aangesproken voelt. En dat je intern, in de communicatie met medewerkers, ervoor moet zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Als communicatieprofessional heb je dus een belangrijke rol bij het inclusiever maken van je organisatie en je kunt de HR-collega's daarin ook echt helpen.


Heeft de coronacrisis van de afgelopen 1,5 jaar inclusie meer op de kaart/agenda gezet (voor communicatieprofessionals)? Of welke andere gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat inclusie op dit moment hoog op de agenda staat? 
"Het jaar 2020 was echt een jaar van verandering: een pandemie die over de wereld raast waardoor sommige mensen niet meer mee kunnen of mogen doen in de maatschappij (denk aan vrouwen die de traditionele zorgtaken weer op zich namen); een nieuwe generatie die zich hard maakt voor klimaatverandering door bijvoorbeeld de energietransitie te willen versnellen, maar moeite heeft om de top van organisaties te bereiken; en bewegingen als Black Lives Matter en #MeToo zetten het belang van inclusie op de kaart. Iedereen moet mee kunnen doen, niemand wil worden uitgesloten."

"Iedereen moet mee kunnen doen, niemand wil worden uitgesloten."


En tenslotte, kun je vast een tipje van de sluier oplichten? Wat gaan de deelnemers doen/leren tijdens de masterclass?
"Ik neem de deelnemers mee in wat diversiteit en inclusie voor hun dagelijkse werk betekent. Hoe zij intersectioneel naar hun doelgroep kunnen gaan kijken, bijvoorbeeld. Maar ook heel praktisch: hoe maak je je communicatie nu echt toegankelijk en hoe help je je HR-collega's een handje bij een inclusiever aannamebeleid van je organisatie? Mooie vraagstukken om samen onze tanden in te zetten op 9 september. Ik heb er zin in, zie ik je daar?"

 

Heb jij interesse in de Masterclass? Er zijn nog plekken beschikbaar! Meld je hier aan of stuur een mailtje naar academy@babbage.nl en we zien je graag op 9 september in Rosarium Amsterdam! 

Blijf up-to-date

Blogs en nieuws

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.