Babbage Academy: Interview met Frank Peters

Heb jij je al aangemeld? Op 5 november organiseren wij in de Babbage Academy de workshop Crisiscommunicatie in het Social Media tijdperk door Frank Peters, expert reputatiemanagement en crisiscommunicatie. Wij stelden hem een aantal vragen over communicatie in de coronacrisis en wat we leren in zijn workshop! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

We leven op dit moment midden in een crisis. Hoe zie jij de rol van communicatie in deze crisis?
“Crisiscommunicatie is belangrijker dan ooit. Naast vanzelfsprekend het beleid en gedrag van de organisatie, want daaruit zal de oplossing van iedere crisis moeten voortkomen. De druk neemt in deze tijd van crisis extreem toe en we kunnen ons in deze tweede coronagolf niet meer verschuilen achter de slachtofferrol. Tijdens de eerste golf waren we allemaal slachtoffer en dat werd ook geaccepteerd door onze omgeving. Nu wisten we dat die tweede golf zou komen en was het zaak daarop voorbereid te zijn qua beleid, capaciteit en communicatie.”

Kan je vast een tip van de sluier oplichten: wat gaan we doen/leren tijdens de workshop?
“In de workshop gaan we leren hoe je je kunt voorbereiden op een crisis en hoe je het beste kunt acteren tijdens een crisis. Regie is altijd een illusie, maar met een goede voorbereiding ben je wel in staat om in dit social media tijdperk zelf het beeld van de crisis te bepalen en daarmee een goede stap te zetten in het voldoen aan de verwachtingen van interne en externe stakeholders. Het tonen van leiderschap en het nemen van verantwoordelijkheid is daarbij een ander belangrijk punt waar we bij stil zullen staan. Een crisis is vandaag de dag namelijk het beoordelings- en afrekenmoment geworden voor organisaties en hun bestuurders. 

Voor wie is deze workshop interessant?
“De workshop is voor iedereen interessant die in zijn of haar werk wel eens te maken kan krijgen met een crisis. Als manager van een merk/organisatie, medewerker binnen een communicatieafdeling of lid van een crisisteam.”

Interesse in de workshop?
Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Meld je hier aan en we zien je graag - uiteraard coronaproof - op 5 november!

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.