Babbage Company 20 jaar: Dress for Success

In december 2019 vierden wij het 20-jarige bestaan van Babbage Company. Al meer dan 20 jaar ondersteunen en versterken we organisaties met communicatie-, marketing- en online kracht. 

Wij wilden wat terug doen voor een organisatie of initiatief in Nederland, die zich richt op mens en maatschappij en zich (bij voorkeur) inzet voor de toegang tot de arbeidsmarkt of loopbaanontwikkeling. Daarom riepen wij eind vorig jaar iedereen in ons netwerk op om een goed doel of maatschappelijk betrokken organisatie te nomineren voor deze prijs. 

Uit de vele tientallen aanmeldingen heeft de jury uiteindelijk gekozen voor Dress for Success. Een organisatie die goed bij de core business en kernwaarden van Babbage Company past.

Dress for Success

Dress for Success is een wereldwijde organisatie, die zich in Nederland inzet om vrouwen en mannen in staat te stellen economische onafhankelijkheid te bereiken. Dit doen ze door vrouwen en mannen met een minimuminkomen representatieve kleding en praktische ondersteuning te bieden, om goed voorbereid en verzorgd voor de dag te komen op hun sollicitatiegesprek en zo de kans op werk te vergroten. Door middel van een ondersteunend netwerk, professionele kleding en de ontwikkeling van vaardigheden kunnen zij zowel op werkgebied, als in het persoonlijke leven beter te werk gaan.

Ondersteuning bij sponsoring & social media

Vanwege de coronacrisis heeft deze samenwerking helaas een wat verlate start gehad, maar de contacten zijn inmiddels gelegd, er is gebrainstormd en er zijn plannen uitgewerkt! Deze zomer beginnen we met de ondersteuning op het gebied van marketing & communicatie.

Eén van onze communicatieadviseurs, Lior Sela, zal Dress for Success de komende maanden ondersteunen en zich inzetten voor projecten en taken die bijdragen aan de ontwikkeling en structurele uitbouw van Dress for Success. In eerste instantie ligt de focus op het verbeteren van de financiële positie door fondsenwerving, in samenwerking met bestuurslid Corine van Poppel. Lior zal Corine hierbij ondersteunen door het in kaart brengen van de huidige sponsoren en subsidies, en van mogelijk relevante fondsen en bedrijven. Om vervolgens verschillende sponserpakketten op te zetten voor (en in afstemming met) de verschillende winkels van Dress for Success. Hierbij behoren ook communicatie naar de winkel over deze pakketten, het opstellen van presentaties t.b.v. de fondsenwerving voor winkels, en communicatie via de website tot het takenpakket. 

Later dit jaar ondersteunen we Dress for Success ook op het gebied van social media en bij het vernieuwen van de website. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen! 

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!