Workshop Contentstrategie

Datum: 19 maart 2019 
Spreker: Freek Staps: journalist, docent en content marketer
Kosten: € 99,- excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Nu van elke communicatie- en marketingprofessional verwacht wordt met content marketing aan de slag te gaan, blijkt dat een basis daarbij onmisbaar is: de contentstrategie. Dit is het document dat de lijn uitzet, de acties beschrijft en de doelen scherp maakt. Wie wat waar wanneer waarom - en hoe.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de workshop helpt Freek je door de uitgangspunten van een contentstrategie heen. Wat is er mogelijk? Welke kanalen zet je in? Welke types content? Wie heb je daarvoor nodig? Wat zijn de meest inspirerende voorbeelden (en hoe kun je die zelf ook heel goed na gaan doen)?

Je krijgt tips en kunt direct aan de slag.

Voor wie bedoeld?

Deze workshop is interessant voor iedereen die aan de slag wil met content marketing. Die wil weten wanneer een serie interviews beter werkt dan een podcast, of wil begrijpen waarom een goed verhaal betere resultaten oplevert dan keiharde sales.

De spreker

Freek Staps is van huis uit journalist. Zestien jaar ervaring bij NRC Handelsblad als correspondent New York en leidinggevende bij vier redacties, waaronder Online, Politiek en Economie. Hij was Harvard Fellow op het gebied van media-innovatie en is docent Journalistiek en Content Marketing aan de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is mede-oprichter van het creative agency The Story Network.

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur Programma workshop
- Merkpositionering: de theorie
- Merkpositionering in 3 stappen (aanpak en oefenen, cases)
21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven (niet meer mogelijk: uitverkocht)

 

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.