Workshop MarCom toepassen in ‘De Netwerkmaatschappij’

Corne van Mechelen - MarCom toepassen in ‘De Netwerkmaatschappij’

Datum: Donderdag 22 maart 2018
Spreker: Corné van Mechelen, innovatie- en communicatieadviseur, imagineer
Kosten: € 99,- excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Organisaties van de toekomst zijn geen bedrijven van 1000 medewerkers, maar netwerken van 1000 mensen. Veel organisaties van nu denken nog in termen als medewerkers, kantoren of doelgroepen e.d. Maar wat als je dat loslaat en je alle stakeholders van een organisatie als een ‘netwerk’ benadert, gebaseerd op intrinsieke, waardegerichte relaties?

Alle toekomstige marketing en communicatie zal hierop gericht zijn. Om zowel online, als offline op relevante manieren aanwezig te blijven in ‘De Netwerkmaatschappij’, is het van belang om marketing en communicatie op een aantal essentiële vlakken anders te benaderen. Hoe je dat doet?

Wat kun je verwachten?

In deze workshop hebben we het over de 7 kenmerken van de Netwerkmaatschappij. Daarnaast praten we over nieuwe onderzoeksvormen, leren we technieken voor om anders te denken en gaan we in op de laatste, coole technologische ontwikkelingen. Hiermee krijg je de handvatten aangereikt voor je eigen netwerkplan.

Voor wie bedoeld?

Deze workshop is voor MarComprofessionals uit alle sectoren. Mensen die zien dat het roer om moet en concrete handvatten willen om daar mee aan de slag te gaan.

De spreker

Corné van Mechelen is innovatie- en communicatieadviseur. In de afgelopen jaren werkte hij onder meer als Hoofd Communication Design bij de Efteling en hield hij zich bezig met innovaties binnen onderwijs, retail, hospitality en andere sectoren. Mensen in beweging brengen om anders te denken is zijn passie. Dat doet hij door adviestrajecten, workshops/sessies, lezingen en als sparringpartner. Uit zijn hand komen de '7 kenmerken van de Netwerkmaatschappij', de inmiddels door 900+ mensen gevolgde training 'de Reis naar de Toekomst', anders verdienen volgens 'het Glimlachmodel' en het '5B innovatiemodel'. Bekijk al Corné zijn projecten op www.cvanmechelen.com.

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur Programma workshop:

 • Deel 1: Welkom in de Netwerkmaatschappij! (60 min) 
 • Pauze (15 min)
 • Deel 2: Hoe speel je in op de Netwerkmaatschappij? (75 min) 
  - Community building proces 
  - Andere onderzoeksvormen 
  - Leren om anders te denken
  - Technologie (met oa singulariteit e.d.)

  Deel 2 wordt afgewisseld met een open discussie en prikkelende vragen voor het publiek.

21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.