Harder praten helpt niet!

Datum: Donderdag 28 juni 2018
Spreker: Sarah Gagestein, Taalstrategie
Kosten: € 119,- excl. BTW, incl. het boek ‘Harder praten helpt niet’, drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Harder praten helpt niet? Nee, in de meeste gevallen niet. En toch proberen we het vaak. Of we proberen kalm te blijven en onze argumenten nog maar eens te herhalen. Ook dat heeft in de meeste gevallen maar weinig zin. Want argumenten zijn zelden genoeg om écht te overtuigen. Veel vaker ligt het aan de manier waarop je je boodschap brengt of mensen met je meegaan of in de weerstandmodus schieten. Raak je wel de juiste gevoelige snaar? Of raak je helemaal niks bij de ander?

Wat kun je verwachten?

Taalstrateeg Sarah Gagestein weet wat werkt en niet werkt als je anderen wilt beïnvloeden. Op basis van sociaalpsychologisch onderzoek en nieuwe praktijkinzichten heeft ze samen me psycholoog Job Boersma zeven praktische strategieën bedacht waarmee je iedereen in elke situatie voor je kunt winnen. Stop met nog meer argumenten te geven en verleid de ander met de onweerstaanbare overtuigingskracht van breinmedicijnen, verbale aikido en helikopterkunst.

Tijdens de workshop neemt Sarah je mee in het beïnvloeden, met veel aandacht voor het brein en de zeven strategieën die inspelen op bewuste én onbewuste processen in ons hoofd.

Voor wie bedoeld?

Deze workshop is voor communicatieprofessionals, adviseurs en beleidsmakers in de publieke en commerciële sector die meer willen weten over de beïnvloeding van het brein.

De spreker

Sarah Gagestein adviseert via haar bureau Taalstrategie sinds 2010 klanten in de publieke en commerciële sector welke woorden werken. Klanten zijn bijvoorbeeld ministeries, zorgverzekeraars en goede doelen. Ze ontwerpt frames, schrijft mee met speeches en lastige teksten, adviseert bij mediaoptredens en onderzoekt frames in het publieke domein.

Ze schreef de boeken ‘Denk niet aan een roze olifant’ (2014) over framing en ‘Harder praten helpt niet’ (2015) over slim overtuigen.

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur Workshop
21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.