Van zoektocht naar plaatsing - Tim Vos

Door: Tim Vos 9-8-2016

Categorieën
:
Blogs,

Iedere week schrijft een professional uit het vak een blog op onze website. Deze week onze eigen Tim Vos!
Tim studeert Human Resource Management aan de Hogeschool Windesheim en heeft de afgelopen vier maanden stage gelopen bij Babbage Company. Hij heeft in deze maanden o.a. onderzoek gedaan naar de optimalisatie van de communities bij Babbage
.

Aan het eind van mijn eerste jaar van de opleiding HRM begon ik te twijfelen of ik wel de goede studiekeuze had gemaakt. Dit kwam voornamelijk omdat ik niet meer zo goed wist wat ik met HRM wilde gaan doen later. Omdat je in het propedeusejaar zoveel verschillende algemene vakken krijgt, weet je eigenlijk steeds minder goed waar je nou voor wordt opgeleid. Ik heb destijds voor de opleiding HRM gekozen omdat ik er van overtuigd ben dat mensen het belangrijkste aspect zijn bij een organisatie. Mij leek HRM dan ook een mooi middel om mensen te binden en te activeren, zodat doelen sneller bereikt worden. Maar door vakken zoals bedrijfseconomie en marketing kreeg ik steeds minder het gevoel dat ik dit later ook echt zou gaan doen…

Op naar mijn stage
Op een dag vertelde een docent ons over zijn ervaringen in het HR veld. Hij vertelde dat hij ooit recruiter was geweest bij een werving- en selectiebureau en legde uit wat hij daar deed. En opeens viel alles weer op zijn plaats. Zoals hij het uitlegde, zag ik het opeens allemaal weer voor me. Recruitment, dan ben jij diegene die zorgt dat een bedrijf de goede mensen aan zich bindt. HRM is dan misschien toch wel de juiste keuze geweest. Voor het einde van mijn tweede jaar had ik een stageplek nodig. Na een paar gesprekken waar ik niet zo enthousiast over was, kwam ik in contact met Babbage Company, die een stagiair recruitment zocht. Precies goed dus. Na een kennismakings- gesprek met Recruitment Consultants Lieke Feskens en Mirthe Luning klikte het van beide kanten en kreeg ik te horen dat ik mocht beginnen. Nu mijn stage van vijf maanden aan zijn einde komt, is het tijd voor een terugblik.

Arbeidsmarkt op stoom
Vanaf de eerste dag was het hier druk met verzoeken van klanten en kandidaten. De arbeidsmarkt is weer aan het kantelen en trekt enorm aan. Veel professionals zijn op zoek naar een nieuwe uitdaging en willen graag een oriënterend gesprek over hun volgende stap. Veel bedrijven zoeken externe en specialistische ondersteuning voor het invullen van hun vacatures en/of projecten. Bedrijven die op zoek zijn naar een (digitale) marketing en/of communicatie professional weten Babbage Company te vinden, want ik weet eigenlijk niet beter dan dat het hier altijd druk is.

Looking for…
Bij Babbage Company zijn we voortdurend op zoek naar de ideale kandidaat bij een functie en/of project. Wat mij opvalt is dat deze perfecte kandidaat – naast ervaring in het marketing/communicatie vak - aan één van de volgende eisen moet voldoen: een echte spin in het web zijn, beschikken over een helicopterview, een ondernemende instelling meebrengen en vooral geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Dit zijn geen dingen die je direct uit een cv kunt halen, maar die je vooral in een selectie-interview toetst. Naast het searchen en profielen/cv’s screenen, is dit de kern van het vak.

De ideale community, op maat gemaakt
In de afgelopen maanden heb ik mij bezig gehouden met het optimaliseren van de communities bij Babbage. Communities zijn een online ontmoetingsplaats, waar mensen die in dezelfde branche actief zijn, op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, blogs, events en vacatures. Zo vinden onze leden sneller hun nieuwe baan/project en vinden wij sneller de ideale kandidaat. Wat een community echt interessant maakt is de interactie met de leden - en daar wilde Babbage Company graag meer over weten.

blog_image:babbag_147074737657a9d2f0b3774.jpg:end_blog_image

Voor mijn onderzoek heb ik een enquête gehouden onder de leden van de diverse communities en interviews gehouden met onze eigen recruiters. Hierdoor ben ik te weten gekomen wat jullie wel en niet fijn vinden om te zien binnen een community. Met deze feedback zijn wij hard bezig met het creëren van de voor jullie ideale communities. Zo gaan wij meer vakinhoudelijke nieuwtjes plaatsen, blogs van leden, houden we je op de hoogte van de laatste events binnen jouw vakgebied en organiseren we bijeenkomsten voor de leden binnen een community. Mijn onderzoek heeft ons inzicht gegeven in hoe wij jullie beter op de hoogte kunnen brengen van de laatste updates en de voor jouw ideale vacature c.q. project.

De perfecte match
Het leuke van het recruitmentvak is natuurlijk ook het resultaat. Er heerst hier dan ook grote vreugde als al het searchen, mailen, bellen en intakes er uiteindelijk toe leidt dat er een kandidaat na gesprekken bij de opdrachtgever een aanbod krijgt en de vacature wordt ingevuld. Soms als ik aan het zoeken was naar de ideale kandidaat hoorde ik links of rechts van mij een luide kreet van blijdschap. We hadden een kandidaat geplaatst! Of we hadden de mogelijkheid gekregen om iemand te plaatsen. Dit geeft voor mij ook aan dat de consultants & recruiters grote waarde hechten aan goede kandidaten en blij zijn voor de kandidaat en voor henzelf als de intensieve samenwerking zijn vruchten afwerpt!

Waar een deur dichtgaat…
…gaat altijd een nieuwe deur open. Ik begin in september met mijn 3e leerjaar en ga de minor “Psychologie van veranderen in organisaties” volgen aan de HvA. Dat betekent voor Babbage wel dat ze een nieuwe stagiair(e) zoeken. Ben jij of ken jij deze topper? Laat het ons weten!

Tim Vos

Reacties

Door: Mirthe Luning 9-8-2016 15:46
Onderwerp:
Bedankt voor jouw inzet Tim!!