Tips om tijdens het thuiswerken fit en gezond te blijven!

Door: Sheralyn Bacas 9-4-2020

Categorieën
:
Blogs, Blogs,

Sheralyn Bacas, onze HR adviseur, is binnen het Babbage-team het aanspreekpunt voor alles op HR-gebied, zowel voor de interne als de externe medewerkers. Door de corona crisis werken het Babbage-team en gedetacheerden voornamelijk thuis. Wekelijks houdt Sheralyn een ‘belrondje’ om te horen hoe het met iedereen gaat. En deelt ze hier graag haar tips om tijdens het thuiswerken fit en gezond te blijven!

 “Sinds november ben ik werkzaam als HR Adviseur bij Babbage. Company. Hiervoor heb ik o.a. gewerkt als HR Adviseur in de Telecom en IT branche. Het domein marketing & communicatie was nieuw voor mij. Ik begon na een paar maanden net lekker mijn draai te vinden en toen kwam er ineens een hele nieuwe uitdaging naar voren. Eén waar bijna alle bedrijven nu mee te maken hebben: volledig thuis werken. Thuis je werkplek inrichten, niet meer je collega’s elke dag zien en leren werken met nieuwe online tools.

Inmiddels zijn we bijna 4 weken verder en ik kan zeggen dat het begint te wennen. Uiteraard missen we elkaar, maar samen draaien we zoveel mogelijk “business as usual”. Als HR Adviseur probeer ik goed contact te houden met de medewerkers en te peilen of iedereen nog steeds goed thuis kan werken. Toch is en blijft thuiswerken een uitdaging. De een lukt het beter om hier een ritme in te vinden dan een ander. En dan komen we bij de volgende uitdaging. Hoe blijven we met zijn allen toch in beweging en fit? Hieronder mijn tips!"

Bellen? Loop een rondje!

Ben je aan het bellen? Heb je een telefonische afspraak? Sta op! Blijf niet zitten, maar loop rondjes tijdens het bellen. Door je huis of door de tuin.

Blijf niet de hele dag achter de computer zitten.

Wanneer we thuiswerken zitten we veel meer achter ons computerscherm. Waar je op kantoor af en toe naar een collega toe loopt voor een praatje, of een vergadering hebt waarbij je met zijn allen rond de tafel zit, vinden deze activiteiten nu ook achter het computerscherm plaats. Mijn tip: neem regelmatig een kleine pauze en zorg ervoor dat je dan ook even wegloopt van je laptop/computer.

Download de app HotSeat! Deze geeft om de 30 minuten aan dat je even moet bewegen!

Loop in je lunchpauze een rondje, haal even een broodje.

Neem tijd voor je lunchpauze en ga dan ook echt achter je computer vandaan. Zeker nu het mooi weer is, raad ik iedereen aan om even buiten een rondje te lopen. Haal ergens een broodje of een koffie, lekker een frisse neus en even weg uit de omgeving waar je de hele dag al zit.

Sportschool dicht? Sport thuis

Er zijn ontzettend veel apps of filmpjes die je kunt kijken om thuis te sporten. Mijn tip:

Koop een springtouw
Een andere manier om thuis te sporten: koop een springtouw om elke dag even te springen. Het is zwaar in het begin, maar super goed voor je conditie.

Kantoorgym

Ook zijn er oefeningen die je achter je werkplek kan doen. Deze vind je hier. Ook goed om er in te houden als we weer terugkeren naar kantoor!

En dan mijn laatste tip. Klinkt suf, maar is een echte aanrader: Nederland in Beweging elke dag om 10.15 uur op NPO 1.

Heb je zelf nog goede tips of ideeën?  We horen ze graag ! Hier kun je ze delen. 

BabbageStays@Home

Een aantal oefeningen die je in je eendje kan doen ;).

Oefeningen om in je eendje te doen ;)