Webinar Omgevingsanalyse door Keesjan Steverink

Online (via zoom)
20 april 2021, online

Webinar Omgevingsanalyse door Keesjan Steverink

 

Onrust rondom de coronamaatregelen, zorgen over de veiligheid, vragen over welke maatregelen genomen zijn, aangekondigde demonstraties en fake news. Hoe krijg je een goed beeld van al deze factoren? Van wat er leeft in de samenleving? En wat doe je er vervolgens mee in de communicatieaanpak? In het webinar Omgevingsanalyse leren de deelnemers wat het fenomeen omgevingsanalyse is. We nemen hen mee in de aandachtspunten en valkuilen.

Wanneer: dinsdag 20 april 2021
Tijd: 16.30 - 18.00
Kosten: €35,- (incl. opname en materiaal achteraf)
Waar: Online via zoom

Wat kun je verwachten?

In het webinar Omgevingsanalyse leren de deelnemers het nut van een omgevings- of issueanalyse. Zij zien wat het is, waarom het nodig is, hoe je het inzet en hoe je de analyse een goed onderdeel van de hele communicatiecyclus laat worden. De deelnemers krijgen praktische tips voor mogelijke thema's en onderwerpen én voor de toepassing van de analyse.

We staan stil bij de 'buitenwereld'. De samenleving die steeds ingewikkelder wordt met een groeiende informatiestroom, zoals social media, fake news en framing. Waar kijk je nu wel naar en waar niet? Welke keuzes maak je en hoe ga je dat beschrijven? Ook krijgen de adviseurs en medewerkers tips voor het gebruiken van de analyse in hun advies of aanpak.

Voor wie bedoeld?

Het webinar is voor alle communicatieprofessionals binnen de (Rijks-)overheid, het bedrijfsleven en non-profit

De spreker

Het webinar wordt geleid door Keesjan Steverink. Hij is senior trainer/adviseur crisiscommunicatie bij V&R. V&R ondersteunt en adviseert organisaties op het gebied van veiligheid en crisismanagement, door kennis en ervaring te delen via opleidingen, trainingen, oefeningen, advies en detachering.

In zijn vak als trainer heeft Keesjan veel omgevingsanalisten opgeleid. Ook heeft hij organisaties begeleid bij het inrichtingen en uitvoeren van de analyse tijdens evenementen en issues. Vanuit zijn achtergrond bij een veiligheidsregio en gemeente heeft hij talloze omgevings- en issueanalyses gemaakt, onder andere tijdens verkiezingen.

Keesjan is vanuit diverse rollen betrokken geweest bij verkiezingen: als analist, communicatieadviseur, medewerker stembureau, journalist en kandidaat.

Programma

16.30 - 18.00: Presentatie & Uitloop voor vragen en gesprek

Inschrijven

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.