Masterclass Inclusie & Communicatie

Rosarium, Amsterdam
donderdag 9 september 2021

Masterclass Inclusie & Communicatie door Jade Wissink

"We kunnen het er steeds over hebben, we kunnen het ook gewoon doen!"

Hoe kan ik met communicatie bijdragen aan een meer diverse organisatie? Hoe herken én tackel ik onbewuste vooroordelen bij mijzelf en in mijn organisatie? En hoe kan ik als communicatieadviseur vervolgens zorgen voor een meer inclusieve bedrijfscultuur, waar iedereen zich thuis voelt? Want diversiteit zonder inclusie, dat werkt natuurlijk niet! In de workshop Inclusie & Communicatie leren de deelnemers hoe vanuit hun rol als communicatieadviseur te kunnen bijdragen aan inclusie op de werkvloer en inclusieve communicatie 'naar buiten', aan de hand van theorie, voorbeelden uit de praktijk van andere organisaties en enkele oefeningen met de eigen praktijk.

Datum: 9 september 2021, 18.30 uur tot 22.00 uur
Kosten: 124 euro, excl. btw, incl. drankjes, snacks & koffie op locatie
Locatie: Rosarium Amsterdam

 

Wat kun je verwachten?

In de Masterclass Inclusie & Communicatie vergroten de deelnemers hun kennis over diversiteit en inclusie en welke impact deze thema's hebben op het dagelijks werk van de communicatieadviseur. Aan de hand van hapklare brokken theorie, enkele praktijkvoorbeelden en oefeningen, krijg je meer inzicht in jouw bijdrage aan de organisatie als het gaat om diversiteit en inclusie. Je krijgt antwoord op vragen als: waarom is werken aan diversiteit en inclusie eigenlijk zo belangrijk? Hoe kan ik als communicatieadviseur bijdragen aan een meer inclusieve organisatiestructuur in een 'diverse' organisatie? En hoe kan ik meer inclusief met de omgeving van mijn organisatie communiceren? En je krijgt cocnrete handvatten om er niet over te blijven praten, maar het ook 'gewoon' te doen.

Voor wie bedoeld?

De masterclass is bedoeld voor adviseurs die werken op het snijvlak van interne communicatie, corporate communicatie, HR en organisatiestrategie. In het bijzonder voor communicatieprofessionals die werken bij een organisatie waar stevig wordt ingezet op diversiteit of waar een meer diverse doelgroep moet worden aangesproken, wordt deze workshop en harte aanbevolen.

Want, diversiteit zonder inclusie: dat werkt niet!

De spreker

Jade Wissink ondersteunt bedrijven en overheidsinstellingen als communicatieadviseur bij het werken aan impactvolle projecten op gebied van innovatie, democratie en inclusie. Na 10 jaar werken voor de overheid, besloot Jade in 2020 het roer om te gooien en voor zichzelf te beginnen. Samen met haar business partner Danny Sanders richtte zij The Inclusion Studio op - voor meer inclusieve organisaties. Gestart vanuit een gezonde frustratie over de immer aanhoudende gender-gap, helpen zij organisaties om van hun 'diverse organisatie' een meer inclusieve organisatie te maken. Met gelijke kansen voor alle medewerkers, ook en juist in deze coronatijd.

Daarnaast werkt zij als zelfstandig communicatieadviseur en trainer (Sprekend Jade) voor grote maatschappelijke projecten. Haar meest recente opdracht - via Babbage Company - speelde zich af in het hart van onze democratie: zorgen voor een inclusieve communicatie aanpak voor de Tweede Kamerverkiezing in coronatijd bij het ministerie van BZK.

Programma

18.30-19.00: Ontvangst met een drankje en een snack
19.00-21.30: De workshop (met korte pauze tussendoor)
21.30-22.00: Afsluiting met borrel

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.