Training Factor C: Communiceren met projecten

Amsterdam Art Center
Eendaagse training, 18 november 2022

Training Factor C: Communiceren met projecten

Vergroot je impact als facilitator en adviseur. In de training Factor C: Communiceren met projecten leer je van Jonas Bouwmans  projecten communicatiever maken, zonder op de stoel van de projectleider te gaan zitten.

Wanneer: 18 november 2022
Tijd: 9.30 - 16.30 uur - lunch is inbegrepen
Waar: Amsterdam Art Center
Kosten: €445,00 (ex. btw)

Training Factor C

Denk jij weleens: 'Een anders gekozen projectdoel zou de communicatie verbeteren?' Of: 'hoe krijg ik communicatie goed ontworpen en uitgevoerd zonder dat ik alles doe?' Factor C is een methode om met project- en beleidsteams communicatieprojecten te ontwerpen en uit te voeren. Met deze methode doorloop je beproefde stappen om dat echt samen te doen en de taken goed te verdelen. Dit maakt jou een betere en stevigere adviseur, omdat je communicatieprojecten beter begrijpt en ze beter op de omgeving laat aansluiten.

In deze training focussen we op twee belangrijke stappen: het project zelf ordenen, communicatief maken en goed laten aansluiten op anderen met een verbeterd aanbod en een passend verhaal. Ook krijg je tools mee om het krachtenveld te ordenen met een team en tot een gezamenlijke planning te komen.

Wat je kunt na de training

 • Je kunt een projectaanpak (of programma) met een team (en op termijn zelf) zo ordenen dat het geschikter is voor communicatie: begrijpelijker en daarmee toegankelijker;
 • Je krijgt tools mee om met projectteams ook het krachtenveld in kaart te brengen en te ordenen;
 • Een verbindend verhaal maken dat aansluit op de behoeften van een doelgroep en het beleid of project daaraan verbindt;
 • Teamleden meenemen in de gezamenlijke communicatieaanpak, taken beter verdelen door samen kanalen, middelen en stappen in kaart te brengen;
 • Hoe je, zonder de facilitator-rol te pakken, meer invloed kunt krijgen op de inhoud van projecten en beleid om ze geschikter te maken voor communicatie. Je krijgt hier inzichten en tools voor om deze in jouw eigen praktijk in te zetten.

Wat je van de training Factor C kunt verwachten

Tijdens deze training laat Jonas Bouwmans je kennismaken met de belangrijkste stappen en werkvormen van de methode en oefent daar ook mee. We zoomen ook in op onderdelen die je helpen om meer invloed op de inhoud van projecten/beleid te hebben die de communicatie verbeteren.

Je krijgt tips om een (project)aanpak snel te ordenen: welke zaken moet je bijvoorbeeld scherp hebben om echt goed te kunnen communiceren? Hoe kom je tot de brokstukken van begrijpelijk beleid, met een ordening van doelen en resultaten die zich beter leent voor communicatie dan de meeste project- of programmaplannen de je doorgaans in je e-mail aantreft?

Je oefent met het effectieve stappenplan van Factor C voor een sterk project- of beleidsplan. Deze kennis kun je gebruiken bij intakes en advies, maar ook om de lead te nemen als facilitator van sessies. Ook besteden we aandacht aan het verstevigen van jouw rol als adviseur met de ervaring van vakgenoten.

Voor wie is de training bedoeld?

 • Communicatieadviseurs, senior of strategisch niveau;
 • Medior-communicatieadviseurs die door willen groeien, breder willen werken.

Wat je vooraf moet weten

 • Je bent na deze training geen volleerde facilitator. Je leert door te doen. Daar is een beetje lef en vooral willen spelen voor nodig;
 • Een laptop bij deze training is noodzakelijk;
 • Er is een maximum van 10 deelnemers;
 • Wist je dat de kosten voor deze training in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn?
 • Je ontvangt een certificaat van deelname.

Ben je zelfstandige? Dan krijg je bij De Redactie extra voordeel! ZZP'ers krijgen altijd 5% extra korting op ons hele trainingsaanbod met de code ZZPDEREDACTIE.

Incompany training Factor C

Deze cursus is ook als incompany training te boeken. Op locatie of online. Een incompany training is maatwerk waar en wanneer jij wilt. Meer info >>

Aanmelden


Klik om je aan te melden voor deze workshop. De afronding van je inschrijving gaat nu via de website van De Redactie. Je komt direct in het winkelmandje, waar je je inschrijving kan afronden. Vervolgens ontvang je een bevestiging van je inschrijving en een factuur. 

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.