Onbekend

Workshop Factor P: Burgerparticipatie

In deze workshop leer je van Aart Paardekooper een burgerparticipatietraject plannen en uitvoeren dat verder gaat dan een verplicht nummer.

Wanneer: woensdag 9 november 2022
Tijd: 18.30-22.00 uur
Locatie: Music Meeting Lounge, Amstelveen
Kosten: 124,- (ex. btw, incl. koffie, thee, drankjes & fris)

Wat kun je verwachten?

Tijdens de workshop Factor P: Burgerparticipatie leer je dat veel mensen zich geen burger voelen, maar gewoon mens. Je leert de verschillende segmenten en groepen van de bevolking kennen en hoe deze te benaderen. Bij participatie wil je namelijk niet alleen activisten en critici aantrekken, maar juist ook mensen die gewoon hun leven leiden en af en toe met de overheid te maken (willen) hebben.

Om deze mensen te bereiken leer je tijdens de workshop meerdere participatieaanpakken én hoe je zin in combinatie kan toepassen. Tijdig een communicatieprofessional adviseren is essentieel als je wilt voorkomen dat participatie een verplicht nummer wordt. Op deze manier kun je de resultaten van participatie verweven met jullie communicatie-aanpak.

Na de training kijk je proactiever naar participatietrajecten en adviseer je met meer gezag.

Voor wie bedoeld?

Voor alle communicatieprofessionals, coördinatoren van panels en participatieplatforms, bestuurs(communicatie)adviseurs en woordvoerders die in hun werk te maken hebben met burgerparticipatie.

De spreker

Bestuur en bevolking blijvend aan elkaar verbinden. Dat is dé drijfveer van Aart. In een lange loopbaan voor diverse overheden heeft hij ondervonden dat je met social mediamonitoring vaak alleen de uitersten ziet. Je moet ook de mening van het 'stille midden' onderzoeken. Sinds 2015 onderzoekt Aart het stille midden: over alles wat de overheid zegt, wil en doet: van de corona-aanpak tot het veiligheidsgevoel van inwoners. Opvallende conclusie: het stille midden verschilt soms stevig van mening met (wat de vaak bekende) stakeholders en insprekers vinden. Beide zijn echter nodig, in verschillende fasen van het participatieproces. 

Programma

18.30-19.00: Inloop
19.00-21.30: Workshop (incl. pauze)
21.30-22.00: Borrel & napraten

Aanmelden


Klik om je aan te melden voor deze workshop. De afronding van je inschrijving gaat nu via de website van De Redactie. Je komt direct in het winkelmandje, waar je je inschrijving kan afronden. Vervolgens ontvang je een bevestiging van je inschrijving en een factuur.

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.