Gedragsverandering

Regio Amsterdam
29-11-2023

Training Gedragsverandering

Waarom doen mensen wat ze doen? Wat zit er achter hun gedrag, en waarom is het zo moeilijk om gedrag te laten veranderen? Tijdens de training Gedragsverandering krijg je de tools en technieken om een goede gedragsveranderende interventie op te zetten of te beoordelen.

Wat leer je bij de training Gedragsverandering?

  • Welke psychologische processen spelen bij de totstandkoming van keuzes.
  • De 3 belangrijkste weerstanden die mensen hebben tegen verandering.
  • Het gedragsveranderingsmodel en hoe deze ingezet wordt.
  • Effectieve beïnvloedingstechnieken voor communicatie.
  • Gedragsveranderende interventies beoordelen en daar een onderbouwde mening over geven.
  • Bij interventies passende communicatie ontwikkelen die inspeelt op het gedrag van mensen.

Opbrengst van de training Gedragsverandering

Hoe graag we het ook zouden willen, wij mensen zijn niet zo rationeel als we denken. Dus als we anderen op rationeel niveau redenen geven waarom ze hun gedrag moeten veranderen, haalt dat meestal niet zoveel uit. Denk aan appen tijdens het autorijden. Of het eten van vlees. Rationeel weet men dat het verstandig is om dit niet te doen en zeggen velen hun gedrag aan te willen passen. Maar toch laat hun gedrag vaak iets anders zien. Hoe kan dat?

Achter het maken van beslissingen zitten processen waarvan wij mensen ons helemaal niet bewust zijn. Wanneer we deze processen beter begrijpen, kunnen we onze communicatieverzoeken daar veel beter op aanpassen en daardoor succesvoller maken.

Deze training is een mooie eerste stap voor iedereen die wil leren over die onbewuste processen, welke factoren er kunnen spelen bij totstandkoming van gedrag en welke technieken je in kan zetten in campagnecommunicatie om het gedrag te beïnvloeden.

Je werkt aan de hand van een vooraf bepaalde casus om de geleerde stof op te toetsen. Daarnaast ga je de ‘Persuasion Puzzel’ spelen. Een spel waarbij gedragsfactoren en gedragstechnieken herkent moeten worden en bij elkaar moeten worden gezocht. Krijg jij het voor elkaar de juiste gedragsfactoren en technieken te verzamelen en te verwerken bij het gedragsvraagstuk?

Wil jij alvast een voorproefje op de tools en technieken leren om goede gedragsveranderende interventies op te zetten of te beoordelen? Letty de Nijs vertelt in deze whitepaper hoe we het gedrag van onze doelgroep kunnen veranderen.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor communicatieprofessionals, marketeers, leidinggevenden en iedereen die geïnteresseerd is in gedragsverandering en/ of gedragsbeïnvloeding.

De Trainer

Letty de Nijs is expert in hoe menselijk gedrag onze keuzes en dus conversies beïnvloedt. Dat heeft alles te maken met haar achtergrond in twee verschillende disciplines die ook veel overeenkomsten hebben: online conversie optimalisatie en structurele gedragsverandering.

Locatie & Tijd

  • Locatie: Regio Amsterdam 
  • Tijd: 09.30-16.30 uur
  • Prijs: €445,- excl. btw

Aanmelden!

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!