Workshop Omgevingswet en burgerparticipatie

Datum: Donderdag 19 april 2018
Spreker: Karin Rullmann en Esther Pastoors, Participatie- en Communicatieadviseurs
Kosten: 99,- euro excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

De nieuwe Omgevingswet komt eraan! In de nieuwe omgevingswet is vastgelegd dat de samenleving eerder, en meer ruimte krijgt om over plannen mee te praten. Maar hoe doe je dat? Hoe laat je mensen meepraten, en in welke fase haal je informatie van buiten naar binnen? Van wie wil je informatie, en wat doe je daar dan mee?

Wat kun je verwachten?

Tijdens de workshop 'Omgevingswet en Burgerparticipatie' van Non Babylon krijg je inzicht in de gevolgen van de Omgevingswet voor jouw communicatievak. We laten je zien dat participerende burgers kansen bieden en een waardevolle informatiebron zijn. Je maakt kennis met onze online participatietools en ziet in dat je deze kunt combineren met de vertrouwde offline methoden om informatie van buiten naar binnen te halen.

Voor wie bedoeld?

Communicatieadviseurs bij zowel overheid als bedrijfsleven, die te maken hebben met projecten waarbij participatie geen vraag meer is, maar een eis. Ook wanneer je te maken hebt met de Omgevingswet is deze workshop zeer nuttig.

De spreker

Karin Rullmann en Esther Pastoors zijn beiden communicatieadviseurs en eigenaar van Non Babylon. Zij zijn gespecialiseerd in onder andere burgerparticipatie en daardoor kennen zij de behoeften en wensen van zowel overheid als inwoners. Hun overtuiging is dat een goede mix van offline en online tools ervoor zorgt dat participatieprocessen beheersbaar zijn, ongeacht het aantal meepraters.

De kracht van Karin en Esther ligt in het koersvast begeleiden van projecten in de profit en non-profit sector. Zij hebben een grote diversiteit aan kennis en ervaring opgedaan bij diverse organisaties.

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack

19:00 - 21:30 uur
 
- Betekenis Omgevingswet voor communicatie
- Aan de slag: praktijkvoorbeelden
- Oh jee participatie….. wat doen we met al die informatie?

Pauze

Handreiking: off- en online tools

21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven

 

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.