Workshop Omgevingswet & Bewonersparticipatie

Datum: Dinsdag 6 november 2018
Spreker: Esther Pastoors & Karin Rullmann
Kosten: 99,- euro excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

De nieuwe Omgevingswet komt eraan! In de nieuwe omgevingswet is vastgelegd dat de samenleving eerder, en meer ruimte krijgt om over plannen mee te praten. Maar hoe doe je dat? Hoe laat je mensen meepraten, en in welke fase haal je informatie van buiten naar binnen? Van wie wil je informatie, en wat doe je daar dan mee?

Wat kun je verwachten?

Tijdens de workshop “Omgevingswet en Burgerparticipatie” van Non Babylon krijg je inzicht in de gevolgen van de Omgevingswet voor jouw communicatievak. We laten je zien dat participerende burgers kansen bieden en een waardevolle informatiebron zijn. Je maakt kennis met onze online participatietools en ziet in dat je deze kunt combineren met de vertrouwde offline methoden om informatie van buiten naar binnen te halen.
 

Voor wie bedoeld?

Communicatieadviseurs bij zowel overheid als bedrijfsleven, die te maken hebben met projecten waarbij participatie geen vraag meer is, maar een eis. Ook wanneer je te maken hebt met de Omgevingswet is deze workshop zeer nuttig.
 

De sprekers 

Esther Pastoors heeft een echte hands-on mentaliteit. Haar kwaliteiten liggen behalve bij het samenwerken ook in het bewaken van de helicopterview en een strategische aanpak waarbij details niet worden vergeten. Zij maakt gevoeligheden bespreekbaar en neemt geen genoegen met halve antwoorden. Met doorvragen komt zij tot een plan dat leidt tot het gewenste resultaat. Meerdere wegen leiden naar Rome en daarom komt opgeven niet in haar woordenboek voor.

Karin Rullmann is een pragmatische en doortastende projectorganisator. Haar kracht ligt in het koersvast begeleiden van projecten in de profit en non-profit sector. Maatwerk, klantvriendelijkheid en vraaggerichtheid staan hoog in het vaandel. Zij heeft een grote diversiteit aan kennis en ervaring opgebouwd bij verschillende organisaties. Zij was onder meer werkzaam als hoofd projectbureau bij een commercieel opleidingsinstituut, communicatieadviseur bij Saxion Hogescholen en 16 jaar actief als zelfstandig ondernemer.
 

Programma

18:30 - 19:00 uur    Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur    Betekenis Omgevingswet voor communicatie
                                Aan de slag: praktijkvoorbeelden 
                                Oh jee participatie….. wat doen we met al die informatie?
20.15 – 20.30 uur    Pauze 
                                Handreiking: offline en online tools
21:30 - 22:00 uur    Afsluiten met borrel
 

Inschrijven

 

 

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.