Bouwen aan het ultieme (r)etail team

Werving & Selectie Case Study

  • Sector: Retail
  • Klant: Otentic Perfumes
  • Vacature: E-Commerce Marketeer (start)


Otentic Perfumes is een parfumhuis, gericht op beleving. Het innovatieve merk is onderdeel van Kappé International (vooral bekend van de See Buy Fly en zonnebrillenwinkels op Schiphol). Otentic heeft brandstores in Amstelveen, Haarlem en Gent en een internationale webshop. Otentic is gestart met een klein en dedicated marketingteam bestaande uit een Marketing Manager, Marketing Mederwerker en een Retail Sales Manager. In 2019 is hard gewerkt aan de herpositionering van het merk en verdere uitbreiding van brandstores in de BeNeLux. Hierbij werd zowel het retailconcept als de website onder handen genomen. Bovendien had het merk nieuwe winkelopeningen in grote winkelsteden op de planning staan, evenals de groei van de webshop tot een succesvolle online winkel. Onze eerste opdracht was het vinden van een E-Commerce Marketeer. Tijdens de intake werd al snel duidelijk dat het team op de langere termijn groter zou worden. Als vertrouwde partner kregen we de kans om het team uit te breiden met de functies Content Marketeer en Brand & Product Manager. Uiteindelijk vonden we ook de ideale interim Manager voor het zwangerschapsverlof van de Marketingmanager.

 

Bijdrage en Resultaat

Tijdens deze procedure waren we van A-Z verantwoordelijk voor het recruitmentproces. Hierbij hebben we de tijd genomen om het bedrijf te leren kennen, zodat we als vertrouwde en exclusieve partner een selectieve search konden uitvoeren. Als lead in het recruitmentproces hebben we alle vacatures ingevuld: een E-Commerce Marketeer, een Content Marketeer, een Brand & Product Manager. Een compleet team, met aanvullende competenties en skills. Als 'after bite' kregen we de opdracht om ook tijdelijke vervanging te vinden voor het zwangerschapsverlof van de Marketing Manager. 

Benieuwd naar de hele case study? Lees hier verder: Case study OTENTIC.pdf

Testimonial Heleen Parson - Marketing Manager Otentic Perfumes

"Babbage Company is een deskundig recruitmentbureau met een heel fijn en toegankelijk team, die weet hoe ze de geschikte kandidaten voor Otentic Perfumes moeten vinden. Zowel vooraf, tijdens als na de search is het contact met Iris en Monique heel prettig. Niet opdringerig, maar betrokken. Als je op zoek bent naar een recruitmentpartner op het gebied van (online) marketing en communicatie, dan raad ik Babbage Company zeker aan!"
 
Babbage Company

Onze Businesspartners

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.