De oplossing tegen stress?

Eline Looman 10-8-2018 14:09
Categorieën: Blogs

De hittegolf in Nederland is inmiddels al over zijn hoogtepunt heen, maar het is wel duidelijk volop vakantietijd! Dat zorgt voor een ander ritme en geeft mogelijkheid om te ontstressen. Voor de een is dat lekker lui ergens op een ver strand zonnen, voor de ander juist superactief de bergen in of cultuur opsnuiven in een nieuwe omgeving.

Helaas is de vakantie na een paar weken (voor de meesten van ons) voorbij. Maar HOE hou je nou dat relaxte gevoel vast? En kun je ook ontstressen op de werkvloer?!


Hond over de vloer
We hadden weleens gehoord dat een hond op de werkvloer voor ontspanning kan zorgen... en sinds een paar dagen ervaren we dat in de praktijk! Onze interim-collega Lie San vertelde enthousiast over haar lieve hondje Nina en wij waren meteen verliefd toen zij foto’s liet zien. Kort daarna kwam het voorstel om Nina op kantoor te laten komen. En dat heeft duidelijk een positief effect!

Wat is het effect van een huisdier op kantoor? Allereerst zorgt het voor Oxytocine, dat vrijkomt als je een vriendelijk uitziend dier aait. Hierdoor kan je je beter concentreren. Daarnaast neemt de bloeddruk en het niveau van stresshormoon Cortisol af. Ook kan een kantoordier uitgroeien tot mascotte en zo zorgen voor een luchtige sfeer en een sympathieker imago van jouw bedrijf.

 blog_image:article_babbag_15339031135b6d81097cee0.jpg:end_blog_image

De Nina-factor
Nina blijkt voor ons de ideale kantoorhond en laat zien dat de theorie over honden op het werk echt werkt! Zo zorgt een kantoordier ervoor dat je kleine pauzes neemt, die bevorderlijk werken voor de productiviteit. Ook blijkt uit onderzoek dat kantoordieren zorgen voor stressreductie, een betere werksfeer, een lager ziekteverzuim en meer betrokkenheid. Huisdieren kunnen het gevoel van eigenwaarde verhogen, negatieve gedachtes verlagen en mensen beter laten relativeren. En laat dat nou juist van pas komen op de werkvloer!

Bij Babbage Company ervaren we de voordelen van een huisdier op de werkvloer. We hopen dat Nina voorlopig nog even blijft! Heb jij ook een huisdier op de werkvloer rondlopen, huppelen of zwemmen? We horen graag jullie ervaringen!

En misschien is het wel een belangrijke nieuwe arbeidsvoorwaarde als je wil switchen van baan!
Op onze website vind je genoeg inspiratie voor jouw nieuwe potentiële baan ;)

Reageer