Workshop Social Media in Crisiscommunicatie

Lukas Burgering

Datum: Dinsdag 20 maart 2018
Spreker: Lukas Burgering
Kosten: € 99,- excl. btw, incl. drankjes en snacks.
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Vroeger hadden we de ‘golden hour’, nu lijken dat wel de ‘golden ten seconds ‘. Bij een crisis is snel en goed reageren op social media cruciaal. Maar wat is daar voor nodig? Hoe richten wij ons social media protocol in om er in geval van een crisis een nuttig communicatiekanaal aan te hebben? En welke social media moet ik gebruiken?

Wat kun je verwachten?

Lukas Burgering gaat in op de diverse fasen van nieuws en bespreekt de daarbij horende acties en reacties op social media. Hij gaat in op de effecten van interactie. Kunnen en willen we eigenlijk wel interacteren tijdens een crisis? En hoe doen we dat? Lukas geeft een theoretisch kader rondom crisiscommunicatie plus een groot aantal praktische voorbeelden en handreikingen.

Voor wie bedoeld?

Deze workshop is voor communicatieprofessionals bij zowel overheid als het bedrijfsleven die zich bezighouden met crisiscommunicatie en die nadenken over de inzet van social media.

De spreker

Lukas Burgering is dertien jaar journalist geweest bij de NOS, zowel in als buiten beeld. In 2006 verruilde hij de journalistiek voor de communicatie, in diverse vaste en interim functies. Hij was onder meer hoofd communicatie van Tata Steel, corporate woordvoerder van Shell en Ahold, lid van het Global Crisis Management Team van Shell, hoofd media van Schiphol en in 2017 woordvoerder en communicatie-consultant voor Holland Casino. Meer details staan op Lukas’ website www.lpjb.nl en op LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/lburgering. Onder de kop “250” schrijft Lukas elke week een blog van 250 woorden over zijn vak en actuele issues in communicatie op zijn website.

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur Lezing en discussie
21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.