Workshop Video Contentmarketing

Datum: Donderdag 5 juli 2018
Spreker: Pelpina Trip, video producer, video trainer en video strateeg.
Kosten: 99,- euro excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Video is effectief en persoonlijk, en daarmee de toekomst van contentmarketing. De vraag is niet of, maar hoe je video inzet. Wat zijn de basisprincipes van een goede video? En waar moet je op letten bij het maken van een video? Via welke platformen distribueer je je video en hoe je krijg je nu zoveel mogelijk views, shares & interactie?

Wat kun je verwachten?

De workshop Video Contentmarketing biedt je een praktische aanpak voor het bedenken, maken en verspreiden van video’s voor jouw organisatie in 5 stappen. Je leert de basis van het maken van een effectieve video en welk platform voor jouw organisatie het meest geschikt is. Je gaat aan de slag met video-optimalisatie voor meer views, shares en interactie. Ook ontdek je alle ins en outs van de belangrijkste videokanalen YouTube en Facebook.

Je leert hoe je een video maakt die de aandacht trekt, de juiste kijkers aanspreekt en waarmee je je doel bereikt. Je kunt de relevantie van jouw video benoemen. En je weet wat werkt voor verschillende videoplatformen zodat je video's goed gevonden worden, met als resultaat meer views, shares en meer interactie. Bovendien laat Pelpina je hands-on ervaren hoe je met weinig middelen (smartphone en selfiestick) toch professioneel-ogende video's kunt maken.

Na afloop van de workshop Video contentmarketing:

  • Weet je hoe je met video als marketingmiddel je bedrijfsdoelstellingen kunt behalen;
  • Ben je bekend met de basisprincipes van een goede en effectieve video;
  • Heb je een goede basis voor het schieten van professioneel ogende video's met weinig middelen;
  • Beschik je over voorbeelden hoe je met video gedrag kunt beïnvloeden;
  • Weet je hoe je met het inzetten van videomarketing meer conversie behaalt;
  • Weet je wat voor soort video's werken op platformen als YouTube en Facebook;
  • Ben je in staat om meer views, shares en interactie op je video’s te krijgen.

Voor wie bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor (content)marketeers, communicatiespecialisten en social media specialisten die nog niks met video doen of meer met video willen doen. Voor iedereen die het maximale wil halen uit video als marketingmiddel.

De spreker

Pelpina Trip is specialist in social video, en produceert regelmatig video's voor bedrijven en organisaties, waaronder Frankwatching en de NS. Pelpina is videomarketing auteur, spreker en trainer. Ze produceert korte social video's en specialiseert in videomarketing voor Youtube, Facebook, Instagram en Twitter.

Pelpina was een aantal jaren dagelijks te zien op Amerikaans TV nieuws als social media reporter, waarbij ze haar social media expertise heeft kunnen combineren met haar passie voor TV en video. Daarna heeft Pelpina haar succesvolle podcast 'WebBeat.TV' gepresenteerd/geproduceerd, en ze maakt nu video's voor o.a. About.com, CW, en andere bedrijven/organisaties.

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur Workshop Video Contentmarketing (pauze tussendoor)
21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.