Workshop waan van de dag

Esther Holster geeft twee workshops in onze Babbage Academy: Over Factor C en deze over de Waan van de dag.

Datum: Donderdag 17 januari 2019
Spreker: Esther Holster, Bureau Publiec
Kosten: €99,- euro excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Hieronder legt Esther uit wat de workshop inhoudt.

Communicatieafdelingen bij de overheid zijn er in heel veel soorten en maten. Maar bij al deze afdelingen speelt een weerbarstig vraagstuk: hoe ga je om met de waan van de dag? Want deze waan is vaak zo dominant dat het niet goed lukt om zelf als communicatieafdeling een koers te ontwikkelen die op het hoogste niveau van de organisatie wordt doorleefd en begrepen. Een koers die als kompas kan dienen voor het contact tussen overheid en samenleving, voor zowel de afdeling Communicatie als de gehele organisatie.

We zien dat veel communicatieafdelingen (gelukkig niet alle) zichzelf te weinig zichtbaar maken op dit niveau. En dat terwijl daar veel meerwaarde te halen valt voor ons vakgebied én voor inwoners. Het is daarbij belangrijk om een goede balans te vinden tussen de waan van de dag en de strategische koers die je wilt varen. Maar hoe doe je dat? In deze workshop laten we zien hoe je de waan van de dag wat minder kunt laten regeren, en hoe je zelf meer aan het stuur komt.

Inschrijven workshop Waan van de dag

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.