Workshop Waan van de dag

Datum: 16 mei 2019
Spreker: Esther Holster, Bureau Publiec
Kosten: €99,- euro excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Communicatieafdelingen bij de overheid zijn er in heel veel soorten en maten. Maar bij al deze afdelingen speelt een weerbarstig vraagstuk: hoe ga je om met de waan van de dag? Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de waan van de dag en de strategische koers die je wilt varen.

WAT KUN JE VERWACHTEN?
Want deze waan is vaak zo dominant dat het niet goed lukt om zelf als communicatieafdeling een koers te ontwikkelen die op het hoogste niveau van de organisatie wordt doorleefd en begrepen. Een koers die als kompas kan dienen voor het contact tussen overheid en samenleving, voor zowel de afdeling Communicatie als de gehele organisatie.

We zien dat veel communicatieafdelingen (gelukkig niet alle) zichzelf te weinig zichtbaar maken op dit niveau. En dat terwijl daar veel meerwaarde te halen valt voor ons vakgebied én voor inwoners. Het is daarbij belangrijk om een goede balans te vinden tussen de waan van de dag en de strategische koers die je wilt varen. Maar hoe doe je dat? In deze workshop laten we zien hoe je de waan van de dag wat minder kunt laten regeren, en hoe je zelf meer aan het stuur komt. Tijdens de workshop ga je aan de hand van het trendrapport van de Rijksoverheid dat mooie handvatten biedt aan de slag met trendkaarten om te laten zien dat het ene communicatief belangrijker is dan het andere. Je gaat op zoek naar zaken als 'maatschappelijke impact', 'maatschappelijke onrust/kansen' en 'gedragsverandering'.

VOOR WIE BEDOELD?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die opdrachtgevers en managers wil verrassen met focus op een strategische aanpak. De waan van de dag brengt je niet aan het stuur en je afdeling niet in de gewenste positie. Voornamelijk voor professionals bij de overheid.

DE SPREKER
Esther Holster is directeur bij Publiec, specialist op het gebied van non-profit en overheidscommunicatie. Ze geeft twee workshops in onze Babbage Academy: In najaar 2019 over Factor C en deze over de Waan van de dag.

Programma
18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur Workshop Waan van de Dag
20.15 – 20.30 uur Pauze 
21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven workshop Waan van de dag

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.