Hart voor het woordvoerdersvak: Lenny Beijerbergen van Henegouwen, woordvoerder (a.i.) bij het Openbaar Ministerie

Al meer dan 20 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en content professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Lenny Beijerbergen van Henegouwen, woordvoerder (a.i.) bij het Openbaar Ministerie (OM).

"Er zijn zoveel kanten van dit vak. Verken de mogelijkheden en ontdek wat echt bij je past."

Ze wilde graag weer terug als woordvoerder in het veiligheidsdomein. Na de politie en een uitstapje van 4 jaar naar de gemeente Zaanstad heeft Lenny Beijerbergen van Henegouwen voor nu weer helemaal haar plek gevonden bij het Openbaar Ministerie. Inmiddels is ze al ruim tien jaar lang woordvoerder. Haar ervaring in het vak is te merken: in haar antwoord op mijn eerste vraag, beantwoordt ze bijna al mijn verdere vragen.

Tijdens haar stage viel haar oog al op het woordvoerdersvak. ‘Ik liep in 2005 stage bij het Openbaar Ministerie in Haarlem en kwam in contact met een woordvoerder. Toen al dacht ik: dat lijkt me een hele interessante en dynamische baan,’ vertelt Lenny. ‘Alleen toen werd mij verteld dat je rechten gestudeerd moest hebben om als woordvoerder bij het Openbaar Ministerie te werken. Die woordvoerder bij het OM had wel connecties bij de politie en hielp mij aan een stage. Daarna kon ik bij de politie blijven werken, eerst als communicatiemedewerker en later als (senior) woordvoerder.’