Maatschappelijk verantwoord & duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen staat bij ons hoog op de agenda. Onze maatschappelijke betrokkenheid uiten wij op verschillende manieren, vanuit onze eigen kracht en kunde. Zowel in onze bedrijsvoering en dienstverlening, als met specifieke initiatieven.

Diversiteitsstatement

Bij Babbage Company kan en mag iedereen zichzelf zijn; samen zorgen we voor een werkklimaat waarin alles bespreekbaar is en zorgen we ervoor dat iedereen zich thuis voelt en niemand wordt buitengesloten. We gaan uit van de kracht van het verschil: het zijn juist de verschillen die onze organisatie en die van opdrachtgevers sterker en leuker en succesvoller maken! We zien het als onze taak om onze opdrachtgevers ook hierin te stimuleren en te overtuigen. We streven naar een netwerk van professionals die de samenleving in al haar diversiteit afspiegelt. Daarom ondertekenden wij het Charter Diversiteit in Bedrijf om dit te formaliseren. Onze taskforce Diversiteit & Inclusiviteit is verantwoordelijk voor een jaarprogramma, dat als doel heeft ons gehele personeelsbestand voortdurend scherp te houden over onbewuste uitsluitingsmechanismen. 

Maatschappelijk betrokken

Wij werken tegen sterk gereduceerde tarieven voor maatschappelijke organisaties en NGO's. Wij zetten actief marketing- & communicatie-expertise in voor diverse grote ondernemingen waar MVO-beleid vormgegeven dient te worden of waar MVO-projecten worden uitgevoerd. Ditzelfde geldt voor duurzaamheid. We ondersteunen de doelstellingen van MVO Nederland en zoeken in de uitoefening van onze dagelijkse praktijk specifiek de netwerken op waar MVO, duurzaamheid en marketing & communicatie elkaar tegen komen. 

Sponsoring & ondersteuning met communicatiekracht

We stimuleren regelmatig specifieke maatschappelijke initiatieven, die passen bij onze missie, visie en kernwaarden. In 2020 leveren wij pro deo marketing- & communicatie-expertise aan Dress for Succes. Dress for Succes is een non-profit organisatie die mensen met minimuminkomen gratis voorziet van passende kleding en adviezen voor een sollicitatie- of acquisitiegesprek. Zo zorgen zij ervoor dat een sollicitant vol zelfvertrouwen op een sollicitatiegesprek verschijnt en de kans op een goede eerste indruk niet hoeft te missen. Lees hier meer over deze samenwerking. Ook delen we onze ervaring en kennis, onder andere door het stimuleren van bestuurs- en vrijwilligerswerk onder ons personeel. Zo is één van onze MT-leden bestuurslid bij Team Para Atletiek

Duurzame bedrijfsvoering en inkoop

Wij streven ernaar om onze werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Hieronder verstaan wij een beleid dat goed is voor mens, milieu en maatschappij. Wij voeren dit door in onze eigen kantoor, in ons personeelsbeleid en in de wijze waarop wij omgaan met onze professionals, onze leveranciers en opdrachtgevers. We zijn kritisch als het gaat om het afleggen van bedrijfsbezoeken en kennismakingsgesprekken en wij investeren in manieren om onze processen te verbeteren en de uitstoot te verminderen. Onze consultants rijden in 100% elektrische auto's, we kiezen voor duurzame producten en onze werving en reclame is alleen online. Ons kantoor is paperless en we stimuleren het gebruik van OV bij onze interim professionals en medewerkers. Onze afgeschreven apparatuur en meubilair wordt gratis aangeboden aan scholen of aan kringloopwinkels. 

Social Return / Maatwerk voor mensen

Als recruitmentspecialisten spreken wij dagelijks mensen op een belangrijk kruispunt in hun leven: het kiezen van een nieuwe werkomgeving. Ons streven is om ook minder kansrijke mensen een duurzame kans te bieden. Wij werken o.a. nauw samenmet Profunda, een re-integratiebureau waar mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt geholpen worden bij re-integratie. Denk aan werkervaringsplaatsen, snuffelstages, opleiding (o.a. via de Babbage Academy) en sollicitatietrainingen. Al enkele jaren bieden we voor mensen uit deze doelgroepen ook een werkplek in onze eigen organisatie met persoonlijke begeleiding om werkervaring op te doen. En kijken we gezamenlijk wat een volgende stap op loopbaangebied zou kunnen zijn. 

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!