Thuiswerken, een advies zonder einddatum. Hoe blijf jij gemotiveerd?

Voor de persconferentie van vorige week dinsdag (18 augustus) hoopten sommigen van ons misschien te horen snel weer op kantoor te kunnen werken. Maar helaas, één van de dringende adviezen van Premier Rutte luidt: "blijf zoveel mogelijk thuiswerken". Thuiswerken is één van de meest effectieve maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus gebleken. Wat voor tips zijn er en hoe pakken organisaties dit aan?

Voor sommigen misschien wel een opluchting; de gedachte om elke dag in de spits, in de trein naar kantoor te gaan klinkt niet voor iedereen als muziek in de oren. Toch zal dit advies voor anderen voelen als een 'stap terug'. Thuiswerken is een marathon zonder eindstreep geworden (aldus de Volkskrant). Daarbij komt dat het einde van de zomer(vakantie) voor veel collega's een periode is waarin de kantoren weer langzaam vollopen, dat iedereen bij praat bij de koffieautomaten over vakanties, verbouwingen en schoolgaande kinderen... Dit jaar zit er heel anders uit.

Hoe pakken we het thuiswerken weer op na een zomervakantie? Hoe blijven we gemotiveerd thuiswerken, nu thuiswerken een advies zonder einddatum is? Hoe zorg je ervoor dat jouw team of afdeling vol goede moed de werkzaamheden weer oppakt na de vakantie?

Het kan zijn dat sommige collega's na de zomerperiode hun motivatie kwijt zijn of moeite hebben weer te focussen. Motiveer jouw medewerkers opnieuw, bijvoorbeeld door middel van online trainingen. Dit kunnen inhoudelijke trainingen zijn, gekoppeld aan ambitie en persoonlijke ontwikkeling, maar het kunnen ook trainingen zijn op het gebied van bevlogenheid, inspiratie of werkgeluk (Binnenlands Bestuur). Misschien dat de Babbage Academy ook nog inspirerende workshops voor jouw of jouw team op de agenda heeft staan? Kijk hier voor het aanbod.

Blijf bij collega's en medewerkers polsen waar moeilijkheden en uitdagingen liggen. Bijvoorbeeld door middel van wekelijkse en maandelijkse vragenlijsten. Blijf goed luisteren naar wat er gebeurt in de organisatie (Business Insider). En vergeet niet om jouw collega's wat vaker een compliment te geven. Het schijnt dat door het thuiswerken erkenning en waardering gemist worden, omdat niemand ziet wat we de hele dag doen (Intermediar). Complimenten motiveren!

Daag jouw team of jouw collega's uit om samen nieuwe dingen uit te proberen. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van het werk, maar ook voor werkgeluk en motivatie (NRC). Denk bijvoorbeeld aan het invoeren van nieuwe werkvormen of contactmomenten met collega's. Vergeet ook niet tijd vrij te maken voor de sociale kant van het werk. Organiseer bijvoorbeeld kleinschalige meetings tussen teamleden om bij te praten over andere, niet werkgerelateerde, onderwerpen.

Een andere tip is om samen met jouw team wekelijks, aan het einde van de week, even terug te kijken op het werk van de afgelopen week. Wat waren de resultaten? Wat werkt wel en wat werkt niet (NRC)? Bespreek ook welke zaken energie geven en wat jullie wel en niet mee willen nemen naar volgende week.

Ben je nog niet op vakantie geweest? Tijd om er even tussenuit te gaan! Het overslaan van een vakantie kan je later opbreken. Alle veranderingen van afgelopen maanden, het thuiswerken en de onzekerheden over hoe nu verder, kosten veel energie. Geef jezelf de kans om even op te laden (mt.nl). 

Misschien heb jij door de vakantiesferen en het warme weer van de afgelopen weken ook wel jouw eigen thuiswerkritme een beetje laten verslonzen? We hebben nog een aantal praktische thuiswerktips als reminder voor je op een rijtje gezet:

  1. Zorg voor een fijne werkplek. Een goede werkplek zorgt voor een betere productiviteit.
  2. Begin elke dag fris en uitgeslapen. Kleed je aan, loop buiten een rondje voor je begint.
  3. Zorg voor een goede planning, zodat werk en privé niet door elkaar lopen. Vergeet ook niet je pauzes in te plannen en neem deze ook echt!
  4. Blijf contact zoeken met je collega's en daag elkaar uit. Dit bevordert het plezier en de kwaliteit van het werk.

We zijn ook benieuwd naar hoeveel jij thuis werkt, hoe je gemotiveerd blijft na de vakantie en wat jouw opdrachtgever doet? Laat het ons weten via deze poll!

Hoe gaat het bij andere organisaties?

Bij Babbage Company horen we de afgelopen tijd van veel (project)professionals en interimmers bij de (Rijks)overheid dat het thuiswerken waarschijnlijk nog lang zal duren. Gemeenten en Ministeries zijn intussen bezig (geweest) met de '1,5 meter inrichting' van kantoorruimtes, maar de boodschap luidt nog steeds: iedereen werkt thuis. Sommigen mogen fysiek afspreken op kantoor, maar moeten dit altijd melden en afstemmen met hun leidinggevenden. 

Bedrijven en multinationals met (een paar) duizend medewerkers werken veelal nog vanuit huis, hoewel ook hier vaak alles is aangepast aan de anderhalve meter. Zo ook bij PwC, waar medewerkers hun bezoek moeten beperken tot één keer per week en van tevoren hun plek reserveren via een speciaal ontworpen app (Volkskrant). 

Thuiswerken kan leiden tot verminderde zingeving, creativiteit en sociale cohesie. De langdurige professionele en sociale isolatie kunnen zelfs tot burn-out klachten leiden. Online marktplaats Vinted haakt hier goed op in. CEO Thomas Plantenga, vertelt aan Business Insider over de emotionele problemen die bij het thuiswerken komen kijken. Als oplossing schakelde het bedrijf psychologen in. Alle werknemers kunnen terecht voor vijf sessies, en zo nodig meer.

Positieve ontwikkelingen

Verwacht wordt dat kantoren meer ingericht gaan worden volgens het principe van activity based working: kantoorruimtes zijn niet ingedeeld op basis van persoonlijke functies, maar op basis van activiteiten. Denk aan concentratieruimtes, brainstormruimtes, belruimtes, vergaderruimtes en loungeplekken. Bedrijven als Unilever en zorgverzekeraar Cigna werken al op deze manier (Volkskrant). Ook wordt verwacht dat kantoren, in plaats van een traditionele werkplek, een ontmoetingsplek worden voor collega's, waar je samenkomt om te brainstormen, voor creatieve processen en voor samenwerking (Intermediair). 

Thuiswerken heeft ook een aantal positieve gevolgen, zo merken we ook bij Babbage. Woon- en/of werkgebied is de laatste tijd geen belemmering om een opdracht te starten met een lange reistijd. Dit zorgt ervoor dat wij professionals kunnen voorstellen bij organisaties die anders vanwege afstand misschien nooit waren voorgesteld.

We zijn ook benieuwd naar hoeveel jij thuis werkt, hoe je gemotiveerd blijft na de vakantie en wat jouw opdrachtgever doet? Laat het ons weten via deze poll!

 

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!

Babbage Company gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.