Professional in the Spotlights: Gea Wolfslag, Senior Communicatieadviseur (a.i). bij het Ministerie van VWS

"Dat wil ik al mijn collega’s meegeven, dat ze meer met beeld moeten doen. Je moet er voor zorgen dat taal wordt vergezeld met beeld, dat maakt het veel communicatiever."

Al meer dan 20 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en online professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Gea Wolfslag, Senior Communicatieadviseur (a.i). bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hoi Gea! Hoe ben jij in het communicatievak beland?

"Ik wilde als kind altijd journalist worden. Met het idee 'dan ga ik allemaal grote misstanden aan de kaak stellen.' Toen ik mij verder ben gaan oriënteren, kwam ik bij de studie Overheidscommunicatie van de Hanzehogeschool Groningen en toen dacht ik, 'daar moet ik eigenlijk zitten, bij de overheid, bij de maatschappelijke onderwerpen. Daar wordt het beleid gemaakt.'" 

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

"Ik ken Babbage Company al zeker meer dan 10 jaar en ik heb als interim-professional nu al verschillende opdrachten via Babbage gedaan. Menselijk contact staat voor mij voorop. De sfeer is goed, de contacten zijn goed, maar de overeenkomsten zijn ook prima, de betalingen gaan altijd op het goede tijdstip, je hebt niet heel veel administratieve rompslomp en wat ik een heel groot pluspunt vind, is de Babbage Academy. Babbage zorgt ervoor dat je een beetje bijblijft in je vak. Ik doe veel campagnes voor de Rijksoverheid en heb daardoor vaak met mediabureaus te maken. Ik heb de workshops SEO, SEA en Google Analytics en ook online marketing gedaan en dat deed ik voor mezelf. Maar daardoor ben ik ook een betere gesprekspartner geworden voor deze mediabureaus."

Je werkt nu bij het Ministerie van VWS. Hoe ben je daar begonnen en wat doe je daar?

"Ik werd benaderd door iemand bij VWS die mij kent, en ik moest een bureau kiezen via welke ik daar als interim professional kon werken. Ik heb toen Babbage Company gekozen, want ik werk heel graag voor Babbage. Dus in dit geval is het een keertje andersom gegaan. Ik werk specifiek in het team van staatssecretaris Paul Blokhuis, in het team 'Preventieakkoord'. In dat akkoord houd ik me vooral bezig met het niet-roken-deel. Er kmen volgend jaar echt flink wat maatregelen aan als het gaat om het terugdringen van het aantal rokers en ik ben bezig te kijken hoe je die dingen aan elkaar kunt knopen, want de teneur die kan ontstaan is natuurlijk: 'oh, ze zijn rokertje aan het pesten'. We beseffen ons heel goed dat roken een verslaving is en dat het niet zo makkelijk is om daar vanaf te komen."

Ik werk al langer via Babbage Company. Een heel groot pluspunt is de Babbage Academy. Babbage zorgt er zo voor dat je een beetje bij blijft in je vak."

Wat maakt deze functie direct aantrekkelijk voor jou? Wat maakt dit werk uitdagend?

"Ik werk aan een onderwerp wat ertoe doet. Ik vertelde aan mijn kinderen wat ik nu doe en op weg naar school liep een rokende moeder met haar kind naar school. Toen liep mijn jongste kind van 9 daarop af en zei: 'Weet je dat dat heel slecht is voor je kindje? Daar kan mijn mama je alles over vertellen." Ik vind het mooi dat mijn kind daar naartoe loopt omdat hij wat ik doe belangrijk vindt."

Is er iets wat je andere marcomprofessionals mee wilt geven?

"Ik ben sinds kort visual writer, omdat ik vind dat er veel meer met beeld moet worden gewerkt. Dat wil ik al mijn collega's meegeven, dat ze meer met beeld moeten doen. Je moet er voor zorgen dat taal wordt vergezeld met beeld, dat maakt het veel communicatiever. Dan beklijft het meer en begrijpen mensen de boodschap beter. Dat doe ik nu met mijn werk: ik maak visuele notities, visuals en ik merk dat de boodschap daardoor veel meer gaat leven. Dat is echt een pré in het communicatievak. Op mijn website staat bijvoorbeeld een visual over mijzelf."

Wil jij ook ontdekken hoe je je ervaring en passie voor het vak projectmatig kan inzetten en welke organisaties voor jou the next step zouden kunnen zijn? Wij gaan graag met jou in gesprek en samen op zoek naar een mooi project. Solliciteer nu!
In de serie Professional in the Spotlights hebben we vele verhalen. Lees bijvoorbeeld ook over de carrière van Communicatieadviseur Daniëlle Schouten of check het verhaal van Jesse Kleijer.

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!