“Het is de toon die de muziek maakt”

In Professional in the Spotlights stellen we je graag voor aan onze marketing-, communicatie- en contentprofessionals die via ons een opdracht of functie gevonden hebben. Deze keer in the spotlights: Anna ter Schegget, Content Coördinator, Communicatieadviseur en Redacteur bij Babbage Company.


Voor Anna, Content Coördinator, Communicatieadviseur en Redacteur bij Babbage Company, duurde het even voordat ze wist welke richting ze op wilde gaan na haar studie aan het conservatorium. Ze groeide op met de verwachting in de muziek te gaan werken, maar koos na wat zijpaadjes voor een ander pad. Een pad waarbij muziek als creatieve vorm nog steeds een belangrijke rol speelt. Want in de wereld van communicatie en in die van muziek draait het om de toon die je aanslaat. 

"Ik verbind in zowel mijn zang als in mijn werk taal en toon om een geheel te creëren."

Anna: “Ik kom uit een echt muzikantennest. Mijn vader is blokfluitist en hoofdvakdocent op het Conservatorium van Utrecht, mijn moeder is pianiste en zangeres en mijn zus is violiste. Muziek is mij dus met de paplepel ingegoten. Vooral theater, de creativiteit van het zingen en het toepassen van taal vond ik leuk. Als kind keek ik op school meer naar buiten, ik stond liever op het toneel. Ik had 2 grote liefdes: zang en taal. Ik haalde drieën voor wiskunde en tienen voor Nederlands. Ik las veel en het schrijven ging mij makkelijk af. Dus een studie Nederlands lag voor de hand. Alleen ik wist helemaal niet wat ik daar allemaal mee kon worden. Ja doceren, maar verder niet.” 

Van het pad af

“Maar toch ben ik – het bloed kruipt waar het niet gaan kan – eerst naar het conservatorium gegaan. Naarmate ik ouder werd, vroeg ik mij af of ik niet een andere richting op moest gaan, of een combinatie moest maken. Ik had ook andere interesses, zo ben ik altijd geïnteresseerd geweest in maatschappelijk werk en vond ik de redactionele kant van het schrijven interessant. Na mijn bachelor conservatorium deed ik daarom een traineeship Maatschappelijk Werk. Ik leerde bij mijn eerste baan dat ik blij word van het onderhouden van (zakelijke) relaties, het coördineren van mensen en werk en minder in het zorg verlenen zelf. Dus zocht ik naar de ideale combinatie.” 

Talent + passie = perspectief

De eerste werkervaring in marketing en communicatie deed Anna op in relatiemanagement & marketing- communicatiefuncties bij muziek gerelateerde organisaties. Anna: “Ik kwam er steeds meer achter dat taal mijn kracht is en het werken in de communicatiesector mij kansen biedt. Ik zie een groot verband tussen taalgevoeligheid en zang. Bij zang gaat het er niet alleen om dat je goed kunt zingen, maar ook hoe je de tekst overbrengt met je stem en laat binnenkomen bij mensen. Zang en taal maakt dat muziek één wordt, samensmelt. Het gaat om ritme, waar nadruk op ligt of op gelegd moet worden. Dat gebruik ik in mijn dagelijkse werk als contentspecialist ook, ik verbind taal en toon om een geheel te creëren, een beeld, iets dat gaat leven voor mensen. Ik wist inmiddels wat ik wilde, werken in de communicatie met taal als mijn kracht. En toen kwam Babbage op mijn pad.”

Specialist bij Babbage

Anna werkt inmiddels ruim een 1 jaar bij het inhouse bureau van Babbage Company, waar ze voor meerdere opdrachtgevers de coördinatie van communicatie doet, zelf adviseert en content maakt. Zoals voor de GGD, VNG en de Belastingdienst. Juist die afwisseling bevalt haar: “als je naar mijn loopbaan kijkt, dan zie je dat ik veel verschillende interesses heb. Dit komt bij Babbage helemaal terug, doordat ik niet alleen afwisselende functies heb (van communicatieadvies tot redactie), maar er ook veel afwisseling qua opdrachtgevers is. Dat maakt het uitdagend!”

Niet alleen in haar functie, maar ook in het team zit Anna helemaal op haar plek. “We hebben een klein vast kernteam in huis. Als collega’s zijn we erg verschillend, maar dat maakt ons juist sterk doordat we elkaar aanvullen. Het maakt ons ook flexibel en zorgt ervoor dat we ingeschakeld kunnen worden voor zowel communicatie als content, voor lange én korte duur.”

Een afdeling vol ontwikkeling

Het inhouse bureau voor communicatie en content heeft zich inmiddels enorm ontwikkeld. “Het voelt bijna als een kind dat volwassen is geworden! We werken voor zowel grote overheidsinstanties als kleinere organisaties. Dit doen we met ons eigen eigen team, we werken met vaste partnerbureau’s op grote opdrachten en hebben een groot netwerk van ZZP specialisten die we kunnen inzetten.”

“Zelf heb ik me ook heel erg kunnen ontwikkelen binnen het bureau. Ik startte als Content Coördinator, maar in mijn tweede week werd ik al als redacteur uitgezet. Echt een sprong in het diepe, wat ik zelf heel erg leuk vind. In de afgelopen tijd heb ik me nog meer kunnen ontwikkelen in verschillende functies en bij verschillende organisaties. “

“Daarnaast heb ik ook veel trainingen via Babbage gevolgd op het gebied van content en redactie. De aankomende tijd wil ik middels een opleiding nog verder groeien in communicatieadvies, om mijn vaardigheden verder theoretisch te onderbouwen. Het is mooi dat Babbage de kans geeft me hierin verder te ontwikkelen.”
___________________________________________________________________________

Het inhouse bureau voor communicatie en content van Babbage Company 

Via ons netwerk en met onze eigen communicatie- en contentspecialisten bieden wij opdrachtgevers op projectbasis full service dienstverlening op het gebied van communicatie & content. Speciaal bedoeld voor opdrachtgevers die communicatieadvies, communicatiemiddelen, een specifieke expertise of projectmatige hulp in communicatie en/of content nodig hebben. 

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij gaan graag met jou in gesprek en samen op zoek naar een mooie next step. Solliciteer nu!
Lees meer verhalen uit de serie Professional in the Spotlights, zoals van Anneloes Wagenaar Hummelinck, wordt als Babbage Professional gedetacheerd op verschillende opdrachten. Zij schreef dit artikel over detacheren via Babbage Company. 
Of bekijk het verhaal van Marieke Hendrix, als Communicatie Consultant gedetacheerd via Babbage Company.

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!