Babbage Company haalt Synergia aan boord voor volgende groeifase

Amsterdam, 2 augustus 2023 – Synergia Capital Partners is voornemens om in Babbage Company te participeren. De investeringsmaatschappij ziet in het bedrijf het ideale platform om door middel van een buy-and-build strategie een one-stop-shop te bouwen op het gebied van leveren van expertise (interim, recruitment & executive search, projecten en trainingen) in het marketing, communicatie & content domein. De transactie wordt begeleid door Marktlink. Gezien de omvang van Babbage Company is hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het huidige management van Babbage Company ziet de potentie en wil samen met Synergia de komende jaren de full service dienstverlening verder uitbouwen door een breder servicepakket aan te bieden aan haar klanten en professionals én door nieuwe segmenten van de staffing markt van professionals aan te boren. 

Synergia Capital Partners ondersteunt als meerderheidsaandeelhouder het huidige management van Babbage Company in het verder uitbouwen van de onderneming. Oprichtster Lieke Severijns herinvesteert in een minderheidsbelang en doet, na een lange en succesvolle ondernemerscarrière, operationeel een stap terug. Carina Snaas neemt in het vierde kwartaal van dit kalenderjaar het stokje van haar over als Algemeen Directeur. Synergia heeft door eerdere deelnemingen veel ervaring in de staffing sector. Zo heeft het geparticipeerd in onder andere Quint Group en The Human Network, waarbij de laatstgenoemde in 2021 succesvol is verkocht aan branchegenoot House of Talents. Bovendien heeft Synergia ook al ervaring in het marketing- & communicatiedomein, via o.a. participaties in NO BEARS Group, een toonaangevende digital agency.

Groei Babbage Company 
Babbage Company werd in 1999 opgericht door Lieke Severijns. In de beginjaren werkte Babbage Company met name voor A-merken, financials en de communicatie-adviesbureaus. Begin 2000 e.v. werd de portefeuille verbreed met diverse opdrachtgevers binnen de overheid en non profit, o.a. via het winnen van aanbestedingen. De focus op de (semi-)overheid als opdrachtgever zorgde voor een sterke groei. Ook de overname ruim twee jaar geleden van recruitment- en trainingsbureau De Redactie, een 100% dochter, leidde tot uitbreiding van het netwerk en verdere groei. De afgelopen jaren is doorlopend gebouwd aan een eigen team van communicatieadviseurs & contentspecialisten en heeft het in house projectbureau zich sterk ontwikkeld. Bij Babbage Company werken inmiddels 45 medewerkers en ongeveer 350 interim- marcomprofessionals bij uiteenlopende organisaties. 

Babbage Company is al 25 jaar de verbindende schakel in het netwerk van communicatie- en marketingprofessionals en een duurzame partner gebleken voor o.a. de Rijksoverheid, verschillende provincies, ZBO's (o.a. UWV, COA en RDW) en gemeenten, waar het belang van effectieve communicatie met de vele stakeholders de laatste jaren is toegenomen. Babbage Company ontzorgt vele verschillende opdrachtgevers in de profit/non-profit door het leveren van professionals, het uitvoeren van projecten en het geven van trainingen op marketing-, communicatie- en contentgebied. Babbage Company is zodoende uitgegroeid tot een onderneming met de potentie om één van de topspelers binnen de gespecialiseerde Nederlandse staffing markt te worden en is voor verdere groei op zoek gegaan naar de juiste partner om deze ambities mee te realiseren. 

Partners
De huidige partners Carina Snaas, Monique van Vliet en Iwein Trel (zoon van Lieke Severijns) blijven aan als aandeelhouder. Monique van Vliet blijft aan als Directeur Business Development & Executive Search en Iwein Trel als MT-lid en teamlead voor de interim-activiteiten.  

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!