"Het was altijd mijn droom om speechschrijver te worden van Obama"

Al meer dan 20 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en content professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Mylène Tabernal, Communicatieadviseur (a.i.) bij de Provincie Noord-Holland.

 

"De recruiter van Babbage dacht vanaf het begin al proactief mee over wat ik wilde en welke mogelijkheden er waren."

Mylène (30) wist vanaf haar studie zeker dat ze iets met communicatie wilde doen in de politiek of bij de overheid. Ze liep stage bij de Nederlandse ambassade in Singapore en werkte een jaar op het partijbureau van Volt. Op dit moment werkt ze via Babbage Company op een opdracht bij de Provincie Noord-Holland.

“Als kind verslond ik boeken en had ik een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Mijn familie zei altijd: ‘Jij moet politicus worden of journalist.’ Na de middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde. Ik heb eerst een tussenjaar gehad en gewerkt en gereisd. Daarna ben ik met drie verschillende studies begonnen en weer gestopt. Uiteindelijk ben ik Taal en Communicatie op de UVA gaan doen. Dat was eigenlijk meteen een hit. De studie ging over persuasieve communicatie, argumentatietheorie, taalhandelingstheorie en retorica. Allemaal leuke vakken!”