Professional in the Spotlights: Marco Nuis, Redacteur Verkeersinformatie Rijkswaterstaat (RWS)

 “Babbage nam contact met me op vanwege corona om te vragen of ze iets voor me konden betekenen”

Al meer dan 20 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en online professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Marco Nuis, Redacteur Verkeersinformatie Rijkswaterstaat (RWS).

Hoi Marco, kun je vertellen hoe je in de communicatie bent beland?
“Sinds de basisschool houd ik al van schrijven, dat zaadje is toen wel geplant. In eerste instantie ben ik iets heel anders gaan doen en ben ik bij een technische groothandel terecht gekomen op de inkoopafdeling. Ik werkte overdag en in de avonduren maakte ik mijn HAVO af. Toch zat ik daar niet helemaal op mijn plek. Ik besloot Journalistiek te gaan studeren in Zwolle op Windesheim en dat beviel heel goed. Op een gegeven moment kon ik in mijn studie een overstap maken naar de communicatiekant en bedrijfsmatige journalistiek. Dat trok mij aan, schrijvend een verhaal te vertellen waarmee je een bepaalde doelgroep over kan halen. 
Omdat ik afstudeerde in de crisis, kon ik niet direct werk vinden. Ik besloot communicatiewetenschappen te gaan studeren in Enschede. Dat kon heel makkelijk vanuit Journalistiek. Vanuit mijn studie ben ik bij de gemeente Apeldoorn uitgekomen bij een onderzoeksopdracht. De diversiteit van zo’n overheidsinstantie trekt mij aan. Daarom heb ik ook op deze functie bij Rijkswaterstaat gesolliciteerd.”

Je werkt als redacteur verkeersinformatie bij het Rijkswaterstaat (RWS). Wat doe je daar precies?
“Er zijn diensten waarbij je op het verkeersnieuws zit en diensten waarmee we iets meer de achtergrond in gaan. Zo zijn er projectgroepen podcast, video en artikelen en ik zit bij een projectgroep die zich bezighoudt met data die onder meer Rijkswaterstaat verzamelt. Aan de hand daarvan maken wij een interessant verhaal met een statistische invalshoek, bedoelt voor de weggebruiker. Zo ben ik onder meer bezig om te analyseren hoe de drukte op de snelweg zich verhoudt ten opzichte van voor de coronacrisis. Op welke tijdsmomenten zien we bijvoorbeeld meer of juist minder verkeer? En hoe is de drukte in Nederland of op de grens nu gedurende de vakantie?"

 

Wat is de invloed van corona op jouw werk?
“Het beïnvloedt ons werk niet heel erg, wij vallen onder de vitale beroepen. Alleen als je verkeersdienst hebt, zit je op de centrale. Werk wat je vanuit huis kan doen, zoals wat ik doe met data, doe je vanuit huis. Voor een verkeersdienst is het noodzakelijk om dat vanuit de verkeerscentrale te doen, omdat we daar toegang hebben tot de camera’s langs de weg en softwaresystemen waarmee we kunnen kijken hoe druk het op de weg is."

Wat zijn jouw ervaringen met Babbage?
“Mijn ervaringen met Babbage zijn heel goed. Ik werd goed voorbereid op het sollicitatiegesprek en de communicatie verliep heel makkelijk. Om me voor te bereiden op het gesprek had ik een korte briefing met Iwein. Daarna ben ik het gesprek met RWS in gegaan en werd ik aangenomen. Dat ging heel gestroomlijnd. Toen corona uitbrak nam Iwein ook contact met mij op om te vragen hoe het met me ging en of Babbage iets voor mij kon doen. Het is fijn als er aan je wordt gedacht.”

"Ik heb veel geluk gehad met deze stap, dit is het beste wat me had kunnen overkomen."

Heb je een advies wat je andere marketing- en communicatieprofessionals wil meegeven?
“Houd vol in je ambities. Ik ben begonnen in de economische crisis in 2009 en die eerste periode in mijn werkende leven was niet heel makkelijk. Ik kreeg veel afwijzingen of kleine klusjes, had weinig geld, maar ik bleef zoeken naar wat mij leuk en interessant leek. Het is me met vallen en opstaan gelukt. Ik heb heel veel geluk gehad met deze stap, dit is het beste wat me had kunnen overkomen.”

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij gaan graag met jou in gesprek en samen op zoek naar een mooie next step . Solliciteer nu!
In de serie Professional in the spotlights hebben we vele verhalen. Leer bijvoorbeeld over de opdracht van Annemiek Stuurman of check het verhaal van Neeltje van Urk. 

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!