Professional in the spotlight: Bram Rosier, Digitaal Consultant (a.i.) bij RVO

"We hebben in no time een heel goed coronateam opgezet dat zorgt dat het allemaal supersmooth gaat." 

Al meer dan 20 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en online professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Bram Rosier, Digitaal Consultant (a.i.) bij RVO

Hoi Bram, hoe ben je in de communicatie/marketing terecht gekomen?

"Ik zit mijn hele werkende leven in de digitale marketing en dat ligt dicht tegen communicatie aan. Dat betekent dat ik nooit teksten heb geschreven, maar wel communicatietools en -vaardigheden heb gebruikt om doelen te bereiken en sales te realiseren. Dat doe ik al een jaar of vijftien. Ik ken de kanalen en ik weet hoe je die kanalen op een slimme manier kunt inzetten: hoe vind je de juiste doelgroep en hoe zorg je ervoor dat je je doelgroep werkelijk vertelt wat er allemaal mogelijk is?"

Je doet nu een project bij RVO.NL, kun je daar iets over vertellen?

"In het verleden heb ik bij commerciële organisaties gewerkt. Dit is de eerste keer dat ik bij een overheidsorganisatie werk. Het is een heel andere manier van werken, een heel andere mentaliteit. Ik vind het interessant om dat mee te maken. Het is ook de reden dat ik 'ja' heb gezegd op de opdracht. Bij een commerciële organisatie moet er meer aan verkoop gedaan worden en dat heb je bij de overheid niet. Bij de overheid gaat het veel meer over hoe je klanten het best kunt bedienen. Ik ben projectmanager "live chat". Twee jaar geleden is RVO gestart met het inzetten van chat. Zo kunnen we de vragen van onze klanten, wat voornamelijk ondernemers zijn, snel beantwoorden. Nu door corona heeft chat een grote vaart genomen binnen RVO."