Professional in the Spotlights: Janine Leunessen, Communicatieadviseur VrZW

“Je moet met heel veel kanten van een onderwerp rekening houden, dat vind ik interessant”

Al meer dan 20 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en online professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Janine Leunessen, Communicatieadviseur bij de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (VrZW)

Hoi Janine, hoe ben jij in de communicatie terecht gekomen?

“Mijn baan als verslaggever bij Dagblad De Limburger moest ik in 2007 helaas opgeven omdat ik door privé omstandigheden van Maastricht naar Amsterdam ging verhuizen. Heel leuk, maar een baan in de journalistiek in die jaren was door de economische recessie lastig. In De Volkskrant zag ik toen een vacature voor persvoorlichter bij het KNMI en ik dacht: dat is ook interessant. Ik solliciteerde en werd aangenomen. Een goede keuze want het werden acht boeiende en leerzame jaren. 

Als verslaggever had ik toch altijd het gevoel dat ik vanaf de zijlijn stond toe te kijken - en te oordelen - , maar bij het KNMI stond ik midden in de publieke arena. Dan voel je hoe het is als je werk onder een vergrootglas ligt. Het is belangrijk dat je als communicatieadviseur diplomatieker bent dan als journalist. Als een onderwerp politiek gevoelig is, moet je wel zes keer nadenken voordat je het naar buiten brengt en hoe je het formuleert. Je moet met alle kanten van een onderwerp rekening houden, dat vind ik juist interessant.”
 

Je werkt nu bij de Veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland. Wat doe je daar?