'Dat er in mij geïnvesteerd wordt, voelt heel goed.' Anneloes deelt haar ervaring als Babbage Professional.

Al bijna 25 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en contentprofessionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Anneloes Wagenaar Hummelinck, wordt als Babbage Professional gedetacheerd op verschillende opdrachten. Zij schreef dit artikel over detacheren via Babbage Company. 

'Iedereen bij Babbage Company ziet de persoon áchter de professional' 

 “We zijn hier eigenlijk één grote familie,” zo omschreef Lotte Biesenbeek, Recruitment Consultant bij Babbage Company, de organisatie aan mij. En dat klopt. Er heerst geen onderlinge strijd onder de collega’s, zoals wel eens het geval kan zijn, maar alleen maar teamspirit en respect voor elkaar. Dat komt omdat iedereen bij Babbage Company de persoon áchter de professional ziet. En dat is een prettige ervaring.

Een lange aanloop

Babbage en ik 'go way back'. Toen ik in 2010 afstudeerde was het crisis. Een economische crisis, recessies... Het ene kwartaal was nog slechter dan het andere en de werkloosheidcijfers bleven maar oplopen. Niet echt een lekkere periode om de arbeidsmarkt op te komen. Ik werkte in winkels en probeerde ondertussen op allerlei manieren een baan in het communicatievak te vinden. Maar ja, als net-afgestudeerde met weinig relevante werkervaring is het lastig om ertussen te komen. Helemaal als er een wereldwijde recessie is. Veel detacheringsbureaus reageerden dan ook met een standaard afwijzingsmail op mijn cv en inschrijving, maar Babbage Company zag mijn potentieel en een intakegesprek volgde. De functie ging helaas aan mijn neus voorbij, maar het prettige gesprek is mij wel bijgebleven. De focus lag op mij als mens en er was een hele aangename sfeer op kantoor. 

De aanhouder wint en ik wist een baan die aansloot bij mijn studie te bemachtigen bij een grote zorgorganisatie. Het begin van mijn communicatiecarrière. Ik rolde van opdracht naar opdracht, soms zelf geregeld, soms via detacherings- of uitzendbureaus, en bouwde zo mijn cv op.

Sollicitaties in een onzekere corona-tijd 

Fast forward van 2011 naar 2020: na zwangerschapsverlof was ik op zoek naar een nieuwe opdracht. Niet makkelijk, want corona was uitgebroken en de arbeidsmarkt zat, voor mijn gevoel, op slot. Sollicitatiegesprekken werden niet gevoerd in afwachting van wat mogelijk nog zou komen. Na een aantal maanden wenden mensen aan de situatie: iedereen werkte vanuit huis in plaats van kantoor, dus waarom zouden sollicitatiegesprekken niet vanuit huis gevoerd kunnen worden? Gelukkig zagen recruiters en bedrijven dit ook in, en dus kwamen er weer vacatures online.

Toen ik een interessante vacature op de site van Babbage zag, hing ik meteen aan de telefoon. Ondanks dat alle gesprekken telefonisch of online verliepen, viel mij ook nu weer op hoe prettig het contact met iedereen van Babbage verliep. Voor sollicitatiegesprekken ben ik altijd nerveus. Mijn Recruitment Consultant weet dit en trekt daarom alle tijd uit om mij goed voor te bereiden op het gesprek. Niet voor niets, want ik kreeg de opdracht! Zo begon de samenwerking tussen Babbage en mij.

'Of ik interesse had om in dienst te komen als Babbage Professional? Ja!' 

Tegen het einde van mijn laatste opdracht kreeg ik de vraag of ik interesse had om in dienst te komen bij Babbage Company als 'vaste gedetacheerde', oftewel Babbage Professional. Je wordt dan onderdeel van het Babbage Project Professionals team en vanuit die rol word je gedetacheerd op afwisselende opdrachten. Op basis van mijn uitsluitend positieve ervaringen zei ik 'Ja'! 

Aan de slag als Babbage Professional

Als vaste gedetacheerde sleepte ik al snel mijn eerste opdracht binnen: communicatieadviseur (a.i.) bij het Talking Traffic-project van Rijkswaterstaat. Hier ontdekte ik dat er een hele wereld schuil gaat achter ons uitgebreide, goed bijgehouden wegennetwerk en dat er 24/7 mensen aan het werk zijn om ervoor te zorgen dat wij allemaal veilig kunnen rijden. Dat alleen al maakte de opdracht super interessant. 

Ook interessant: data speelt een steeds grotere rol bij het verbeteren van ons weggebruik. Deze data, verkregen via route-apps op je telefoon of in je auto, zorgen er bijvoorbeeld voor dat files vermeden worden en dat je tijdig een omleidingsroute voorgesteld krijgt als er een ongeluk is gebeurd. Logisch dan ook dat mijn projecten vooral met data te maken hadden.

Het interessantste project vond ik een nieuw systeem dat werd uitgerold in alle vijf de verkeerscentrales van Rijkswaterstaat. Ik mocht hiervoor veel mensen interviewen en zeer visueel opgemaakte nieuwsbrieven schrijven, waardoor ik de organisatie en sfeer binnen Rijkswaterstaat goed leerde kennen. Bij elke verkeerscentrale, die overging op het nieuwe systeem, werd getrakteerd op taart en bubbels. Ik heb dus veel taart gegeten in die periode. Successen moet je vieren, toch?

De voordelen voor een Babbage Professional

In vaste dienst zijn als Communicatieadviseur bij Babbage. Eén van de voordelen vind ik de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen en regelmatig persoonlijke coachingsgesprekken te voeren. Dat voelt als een luxe, want bij tijdelijke opdrachten heb ik nooit eerder die kans gekregen. Dat er nu in mij geïnvesteerd wordt, voelt heel goed! Een ander voordeel van detacheren is dat ik de kans krijg om een kijkje te nemen in vele verschillende keukens. Veel opdrachten lopen 1 á 2 jaar, waardoor je in de loop der tijd bij veel verschillende (grote) organisaties werkt. Bovendien heeft Babbage niet de minste partners in portefeuille, dus er is altijd wel ergens een interessante vacature. 

'Een voordeel van detacheren is dat ik een kijkje kan nemen in vele verschillende keukens'

Nog een groot voordeel: Babbage betaalt mijn salaris. En dat geeft rust. Mijn opdracht mag dan misschien aflopen, mijn contract met Babbage doet dat niet. Dus mocht ik nog niet meteen beginnen aan een nieuwe opdracht, dan pak ik projecten op en neem ik mijn Babbage collega's werk uit handen. En er is altijd genoeg te doen, dus ik hoef me nooit te vervelen! Ik werk hybride en ga één keer per week naar kantoor. Het is heel gezellig om iedereen in het echt te zien en die prettige sfeer mee te maken. 
 

De Babbage-familie in optima forma

'Als team vieren we elkaars successen en iedereen denkt met elkaar mee'

Natuurlijk wordt er ook naarstig gezocht naar een nieuwe opdracht. Zodra er iets binnenkomt dat mogelijk interessant voor mij is, word ik geappt of gebeld: ‘Heb je mijn appje gezien? Is het wat voor je?’ Niet alleen mijn vaste Recruitment Consultant houdt haar ogen voor me open, het hele team is betrokken en helpt elkaar. Ik krijg dan ook van iedereen vacatures doorgespeeld. Ze houden altijd rekening met mijn interesses, ervaring en persoonlijke situatie: voor ze een vacature doorsturen hebben ze bijvoorbeeld al gecheckt of het wel hybride is. En of het aantal uren dat ik maximaal kan werken wel een optie is. Als team vieren we elkaars successen en iedereen denkt met elkaar mee. Mede hierdoor voelt Babbage Company als één grote familie.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij gaan graag met jou in gesprek en samen op zoek naar een mooie next step. Neem contact op met Celine!
Lees meer verhalen uit de serie Professional in the Spotlights, zoals van Joan Kols, strategisch communicatieadviseur (a.i.) bij de Belastingdienst.
Of bekijk het verhaal van Mieke van Veen, Communicatiestrateeg (a.i.) bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)

 

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!