Professional in the Spotlights: Drea van Ark, Communicatieadviseur (a.i.) bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

 “Bedenk voor jezelf of het gevoel bij het bureau waar je op intake gaat echt goed is. Kijk naar de mensen die er werken en probeer in te schatten of ze voor jou een goede volgende stap kunnen realiseren. En als dat gevoel goed is, vertrouw er dan gewoon op dat het ook goed komt.”

Al meer dan 20 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en online professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Drea van Ark, Communicatieadviseur duurzaam ondernemen (a.i.) bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

"Ik werk ruim twintig jaar in de communicatie. Destijds ben ik communicatie gaan studeren omdat ik het interessant vond om te begrijpen hoe je invloed kan uitoefenen met het overbrengen van informatie. In mijn werk probeer ik continue met het resultaat van communicatie bezig te zijn: waar ligt de informatiebehoefte en welke vorm past daarbij? Zo ook bij RVO. Als je bijvoorbeeld zoekt naar 'hoe verduurzaam ik mijn huis' of 'hoe kan ik een energielabel aanvragen', dan ben je nog best een beetje aan het zoeken. Om die slag te maken, dat is in deze opdracht een uitdaging."

Werken bij RVO

“Ik heb ooit bij Novem gewerkt, de voorloper van RVO. Het is nu een compleet andere organisatie; er werken bijvoorbeeld 4000 mensen meer dan toen. Heel interessant om te zien hoe de organisatie nu werkt! Bij RVO ben ik vooral bezig met communicatie rond verduurzaming van gebouwen. Ik houd me onder andere bezig met Verduurzaming Utiliteitsbouw. Dat zijn gebouwen die geen woningfunctie hebben. Dan kun je denken aan zorginstellingen, scholen of sportcomplexen. Soms zijn het ook monumentale panden, dat is heel divers. Wij kijken vooral hoe we deze partijen kunnen helpen een slag te maken om de doelstellingen van het klimaatakkoord te bereiken. Wij ondersteunen de communicatie richting die partijen. Ik coördineer onder andere interviews, maar ook het schrijven van plannen hoort daarbij, het aanpakken van de website, etc...”

Aantrekkelijke opdracht

“Wat mij het meest aantrekt is denk ik toch het vindbaar maken van de juiste informatie voor de juiste partijen. Bijvoorbeeld kritisch kijken naar een middel als een website en de bijbehorende statistieken. Dan gaan mijn handen echt kriebelen om daarmee aan de slag te gaan. Ik word heel blij van het vergroten van de toegankelijkheid en vindbaarheid.”

Babbage Company  probeert zo goed mogelijk een match te maken tussen opdracht en kandidaat.

Rol van Babbage Company 

“Hoe ik ooit bij Babbage Company terecht kwam? Jullie hebben gewoon een goede naam! Ik heb een jaar of anderhalf jaar geleden een intake gehad met Celine. Ik wilde op korte termijn een baan vinden en toen ben ik actief met Babbage Company contact gaan zoeken. Het gesprek met Celine was heel prettig, en zo ook het contact daarna met de rest van het team. Door een intake krijg je een goed beeld van hoe een bureau te werk gaat. Het persoonlijke contact was echt doorslaggevend. Jullie proberen zo goed mogelijk een match te maken tussen opdracht en kandidaat.”

Advies aan andere (interim) professionals

“Bedenk voor jezelf of het gevoel bij het bureau waar je op intake gaat echt goed is. Kijk naar de mensen die er werken en probeer in te schatten of ze voor jou een goede volgende stap kunnen realiseren. Dat ze echt moeite voor je (zullen) doen. En als dat gevoel goed is, vertrouw er dan op dat het ook goed komt.”

Drea van Ark  werkt als communicatieadviseur Duurzaam Ondernemen a.i. bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Wil jij ook ontdekken hoe je je ervaring en passie voor het vak projectmatig kan inzetten en welke organisaties voor jou the next step zouden kunnen zijn? Wij gaan graag met jou in gesprek en samen op zoek naar een mooi project. Solliciteer nu!

 In de serie Professional in the Spotlights hebben we vele verhalen. Leer bijvoorbeeld over de carrière van Senior Adviseur Arbeidscommunicatie Alex Franssen of check het verhaal van Marjan Huisman en Caroline van Daatselaar.

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!