Professional in the Spotlights: Lycke van Leusden, Communicatiespecialist VRH

“Het brede takenpakket zorgt ervoor dat iedere dag anders is”

Al meer dan 20 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en online professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Lycke van Leusden, Communicatiespecialist bij de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH).

Hoi Lycke, hoe ben jij in de communicatie terecht gekomen?
"Op de middelbare school moest ik natuurlijk een vervolgopleiding kiezen. Ik wilde graag iets creatiefs doen, ook op aanraden van mijn kunstdocente. In eerste instantie wilde ik ckv-docent worden, maar dat was mij toch iets teveel creatief bezig zijn. Mijn moeder sprak toen iemand op een personeelsavond van mijn vaders werk en die had net de opleiding Communicatie Creatief afgerond. Toen mijn moeder de naam van de studie vertelde, was al ik al meteen enthousiast! Vooral de combinatie van het zakelijke en het creatieve trok mij aan. Je gebruikt je creativiteit voor iets heel concreets."

Je werkt nu bij de Veiligheidsregio Haaglanden. Hoe ben je daar begonnen?
"Op mijn vorige werk werd mijn tijdelijke contract helaas niet verlengd. Ik was hoogzwanger en besloot dat het na de komst van mijn dochter tijd werd om naar iets anders te kijken. Nog voordat zij werd geboren heb ik mijn profiel op LinkedIn op ‘beschikbaar’ gezet. Mijn dochter was nog maar een paar weken oud toen ik werd benaderd door Babbage Company voor deze functie en ik dacht gelijk: ‘dit is wel echt heel gaaf’. De overheidswereld trekt mij aan, ik wil iets maatschappelijks doen."