Professional in the Spotlights: Marijn Beelen, Social Media Adviseur (a.i.) bij Provincie Noord-Holland

Al meer dan 20 jaar is Babbage de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en online professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten, projecten en functies. Dat kunnen interim professionals zijn die op detacheringsbasis werken of professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag aan je voor.

Deze keer: Marijn Beelen, gedetacheerd als Social Media Adviseur (a.i.) bij Provincie Noord-Holland

 

Hoi Marijn! Kun je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben een politicoloog met een communicatieachtergrond. Nadat ik Communicatie heb gestudeerd heb ik nog een master Politicologie gedaan. Het combineren van die twee studies vind ik heel interessant. 

Ruim 10 jaar werk ik als communicatieprofessional, vooral bij overheidsinstanties. Sinds 4 jaar doe ik dat op interim-basis. Mijn eerste baan in de communicatie was als persvoorlichter bij de Inspectie voor Gezondheidszorg. Voor die opdracht was ik veel met het nieuws en de media bezig. Superleuk en heel leerzaam. Daarna heb ik mij verder verbreed als communicatieadviseur, vooral op online en social media advies. In deze opdracht bij de Provincie richt ik mij specifiek op social media.” 

Je werkt via Babbage Company bij de Provincie Noord-Holland. Wat doe je daar precies?  

“Ik ben Social Media Adviseur (a.i.) bij de Provincie Noord-Holland. Ik coördineer de social media kanalen van de Provincie om het verhaal van Noord-Holland te vertellen aan de Noord-Hollanders. Ik volg wat er speelt online en ga het gesprek aan met de doelgroep. Vanzelfsprekend meet ik de resultaten van onze inzet op social media en ik adviseer de Provincie over de inzet van social media bij issues, projecten en campagnes. Elke dag is anders dan ik verwacht. 

Verder heeft de Provincie mij gevraagd of ik specifiek wil kijken naar hoe we de interactie op social media kunnen vergroten. Op dit moment werk ik aan een advies waar de Provincie uiteindelijk verder op kan bouwen.”

 

Waarom is deze rol op jouw lijf geschreven? 

“De maatschappelijke impact is echt groot. De issues en de soms wel complexe dynamiek die je bij de overheid vindt, vind je niet snel ergens anders. Daarom werk ik graag voor de overheid. Voor deze opdracht heb ik onder meer gewerkt bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en het OM. Ik droeg daar bij aan de communicatie rondom landelijke thema’s zoals asiel en de aanpak van ondermijnende criminaliteit. 

Bij de Provincie gaat het vooral over regionale en lokale thema’s, ik vind het allemaal interessant. Ik draag graag mijn steentje bij.”

 

Wat zijn de uitdagingen in deze rol? 

“De grootste uitdaging is om de interactie met de omgeving, de inwoners van Noord-Holland, te verbeteren via de social kanalen. De Provincie wil niet alleen maar haar verhaal vertellen, maar juist ook luisteren en het gesprek aangaan met haar omgeving. Dat betekent dat je dat ook moet doen op je kanalen. Die interactie is heel interessant en uitdagend.

In mijn functie volg ik het online maatschappelijk debat door middel van online monitoring. Het is heel boeiend te zien wat leeft en speelt. Door het online debat in de gaten te houden, kan je een beetje voorspellen welke discussies er gaan komen op social media. Ik vind het uitdagend op dat soort trends te anticiperen.

Social media betekent natuurlijk interactie. Ik merk echt dat je mensen verder kan helpen via social media. Die verbindende rol vind ik dankbaar.”

 

Op LinkedIn zag ik dat je al eerder bij de Provincie Noord-Holland hebt gewerkt. Kan je daar iets meer over vertellen?

“Van september 2019 tot april 2020 heb ik al eens bij de Provincie Noord-Holland gewerkt als Communicatieadviseur bij de Provinciale Staten. Dat is de politieke kant van de Provincie. In die rol maakte ik het werk van Provinciale Staten zichtbaar. 

Daarna heb ik tijdelijk de rol als Social Media Adviseur vervuld bij de Provincie. En dat doe ik dus nu weer. Superleuk om weer in te kunnen stappen in deze rol en in dit team!”

"Babbage Company heeft mij dat extra zetje gegeven"

 

Je had dus al contacten bij de Provincie. Wat heeft Babbage Company voor jou kunnen betekenen?

“Ik kwam inderdaad via mijn eigen netwerk op het spoor van deze functie, maar Babbage Company heeft mij dat extra zetje gegeven. Jullie hebben uitgezocht waar de behoeften van de Provincie precies lagen en dat hebben jullie met mij doorgenomen. Het is fijn als je er samen uitkomt.”

 

Heb je een advies voor andere communicatieprofessionals? 

“Houd een brede blik. Ik vind het leuk veel verschillende dingen op te pakken en allerlei rollen als communicatieprofessional aan te gaan. Als je kennis hebt van andere terreinen, kan je multidisciplinair werken. Je kan dan makkelijk schakelen en hopelijk ook snel van toegevoegde waarde zijn voor je opdrachtgevers.

Het is absoluut goed een specialisatie te hebben. Mijn hart gaat sneller kloppen van social media, ik noem het mijn specialisatie. Maar ik doe niet alleen maar social media. Dan wordt mijn wereld uiteindelijk heel klein. Daarom werk ik ook graag aan communicatieadviestrajecten. Ik ben een breed opgeleide communicatieprofessional, de kennis van verschillende takken van communicatie helpt mij heel erg in mijn werk.”

 

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij gaan graag met jou in gesprek en samen op zoek naar een mooie next step. Solliciteer nu!
Lees meer verhalen uit de serie Professional in the Spotlights, zoals de opdracht van Carlotte Teunissen bij RVO.
Of check het verhaal van Elisabeth Verkuyl bij SLO.

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!