Professional in the Spotlights: Tanja Snip-Arends, Senior Communicatieadviseur (a.i.) bij het EZK

"Babbage had goed onthouden dat ik bij een ministerie wilde werken"

Al meer dan 20 jaar zijn wij de verbindende schakel in het netwerk van marketing-, communicatie- en online professionals. We vinden voor zowel junior, medior als senior professionals passende opdrachten/projecten/functies. Dat zijn interim-professionals, onze eigen Babbage Professionals die op detacheringsbasis werken en professionals die op zoek zijn naar een nieuwe vaste uitdaging. In ‘Professional in the Spotlights’ stellen we ze graag voor!

Deze keer in the spotlights: Tanja Snip-Arends over haar rol als Senior Communicatieadviseur (a.i.) bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

 

 Alles is communicatie

“Mijn  achtergrond is hospitality. Ik  heb de middelbare hotelschool gedaan en van daaruit ben ik bij marketing, communicatie en PR gekomen. Ik wilde me nog verder ontwikkelen door de theorie te leren achter de praktijk die ik al jaren uitvoerde en dacht ‘alles wat ik doe is communicatie’. Dus toen mijn kinderen naar school gingen, ben ik communicatie aan de hogeschool gaan studeren. Mijn eerste opdracht daarna was bij UWV en nu ben ik via Babbage Company bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat terecht gekomen. Dat is weer een hele nieuwe ervaring.”

Iets nieuws

“Ik zat bij UWV en daar had ik het onwijs naar mijn zin, maar als externe moet je daar na vier jaar weg. Op LinkedIn had ik aangegeven dat ik weer beschikbaar zou zijn en Babbage stuurde mij een berichtje met de vraag of ik het leuk vond kennis te maken. Ik ben toen koffie gaan drinken met Carina en dat was een superleuk gesprek! Ze had goed onthouden dat ik het bij een volgende stap leuk zou vinden om bij een ministerie te werken. Bij Babbage vragen ze net even wat verder, het is fijn dat ze heel toegankelijk zijn. Nu werk ik aan de I-strategie van  het Ministerie van EZK. Ik zit nu dichter bij het beleid en dat was mijn doel.”

Ik heb het idee dat dit ertoe doet

“De link dit te doen was toch wel de IT-component. Binnen het project zijn we heel erg op technologische innovatie gericht met bijvoorbeeld data, robotica en artificial intelligence. Dat is een hoek die ik interessant vind omdat het veel impact kan hebben. Maar ik kan ook nadenken over hoe we dit kunnen positioneren. Met het programma willen we iets in beweging krijgen, zorgen dat medewerkers snappen hoe digitalisering de wereld verandert en wat dat betekent voor de beleidsdossiers en uitvoering. En dat ze met stimulans en ondersteuning vanuit ons programma daarnaar gaan handelen.

Wat wij doen is echt bedoeld voor een beter beleid en betere uitvoering. Dat is het hogere doel. Dat kan te maken hebben met natuur in de stad of met de CO2-uitstoot. Ik heb het idee dat dit ertoe doet. Het is wel politiek Den Haag, het gaat ergens over. Dat vind ik belangrijk.

Het programma is met name intern gericht, maar ik sluit niet uit dat dat nog gaat veranderen. Het ontwikkelt zich nu zo snel, met name het onderdeel data, dat is groot met heel veel externe contacten. Voor het hele programma kan dat heel nuttig zijn.”

Advies aan andere professionals

“Blijf jezelf ontwikkelen. En als je denkt ‘het past helemaal niet bij me’, ga dan weer wat anders doen. Communicatie is zo breed, je kan alle kanten op. Maar geef het de tijd, dat heb ik vooral bij UWV geleerd. Doe een pas op de plaats en kijk om je heen, dat heeft mij zoveel gebracht. Dat pas ik hier ook weer toe. En twijfel je ergens over of weet je het niet, zeg het gewoon, dat helpt.”

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij gaan graag met jou in gesprek en samen op zoek naar een mooie next step. Solliciteer nu!
In de serie Professional in the spotlights hebben we vele verhalen. Leer bijvoorbeeld over de carrière van Communicatieadviseur Aartje van Houten of check het verhaal van Annemiek Stuurman!
Blijf up-to-date

Blogs en nieuws

Meer weten over samenwerken?

Neem contact op 2020

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!