Van collega’s naar… weer collega’s!

Hoe Renate en Gwen als retail-collega’s begonnen en nu recruitmentcollega’s bij Babbage Company/De Redactie zijn

 

Van retail-collega’s naar Babbage collega’s. Dat is het verhaal van Recruitment Assistent Renate Schuil bij Babbage en Recruitment Consultant Gwen Goetz bij De Redactie, dochteronderneming van Babbage Company. Renate en Gwen (beiden 24 jaar) leerden elkaar kennen toen ze beide bij een retailwinkel in Amsterdam werkten. Na 10 maanden vertrok Renate om bij Babbage Company aan de slag te gaan. Vier maanden later volgde Gwen haar. In dit interview vertellen ze hierover.

 

Een nieuwe stap voor beiden

‘Ik was toe aan een nieuwe stap in mijn “volwassen leven” en ging op zoek naar een baan die beter bij mijn kwaliteiten past,’ begint Renate. ‘Via een uitzendbureau heb ik verschillende vacatures bekeken. Die liepen heel erg uiteen, bijvoorbeeld ook in de zorg. Ik kwam Babbage Company tegen en de functie sprak me heel erg aan. Het voelde echt als een eerste stap in mijn carrière. Als Recruitment Assistent ben ik, net als in de detailhandel, veel met mensen in contact. Het contact verloopt alleen rustiger dan in de retail, wat ik erg prettig vind.’

Gwen was ook klaar voor een volgende stap in haar carrière. ‘Een jaar geleden haalde ik mijn bachelor Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik wilde direct na mijn studie een andere baan zoeken, want ik was nooit van plan om lang in de detailhandel te werken. Maar het werk, het team en het contact met mensen vond ik erg leuk. Ik bleef daarom wat langer dan ik gepland had. Op den duur wilde ik echt iets anders gaan doen. Iets waarbij ik regelmatige werktijden had en minder hoefde te staan/lopen. Een plek waar hard gewerkt wordt, maar niet dusdanig dat je het werk van 5 personen moet doen en je op je vrije dag gebeld wordt of je tóch kan komen werken.’

 

Naar Babbage Company