Terugblik én vooruitblik van onze communicatieadviseurs bij Dress for Success

In het kader van het 20-jarig bestaan van Babbage Company ondersteunen we sinds de zomer van 2020 de non-profit organisatie Dress for Success op het gebied van marketing & communicatie. Onze communicatieprofessional Lior Sela heeft zich vanaf die tijd ingezet voor projecten en taken die bijdragen aan de ontwikkeling van Dress for Success. Zij geeft vanaf maart 2022 het stokje over aan Mahnaz Sarikhani, Junior Communicatieadviseur bij Babbage Company. In deze blog een terugblik op het afgelopen jaar met Lior én een vooruitblik met Mahnaz.

Analyse bedrijfsvoering

Lior werkte afgelopen periode een dagdeel per week voor het landelijk bestuur van Dress for Success. Hier ondersteunde ze het bestuur op het gebied van communicatie en fondsenwerving. Ze hield met name bezig met de analyse bedrijfsvoering en het opstellen van een communicatieplan. 

Ze vertelt: ‘Voor de analyse bedrijfsvoering ben ik samen met bestuurslid Corine van Poppel in de jaarverslagen/jaarcijfers van de winkels gedoken. Ook hebben we uitgebreide gesprekken met vertegenwoordigers van de winkels gehad over hun bedrijfsvoering: wat zijn tips en tricks voor andere winkels? Hoe pakken ze het aan en hoe profileren ze zich? Wat is de aanpak wat betreft fondsenwerving en wat zijn uitdagingen of punten waar ze nog tegenaanlopen (waar het bestuur wellicht zou kunnen inspringen)? Dit heeft geleid tot een uitgebreide analyse met mooie lessen die als basis zijn gebruiken voor het beleidsplan van Dress for Success Nederland.’

 

Een nieuwe uitdaging

Met een goed gevoel kijkt Lior terug op haar periode bij Dress for Success. ‘Ik heb een hele fijne samenwerking gehad met Corine, met wie ik intensief samenwerkte aan de analyse. We hadden wekelijks contact over de voortgang. Ook op persoonlijk vlak hadden we een hele fijne klik.’

Nu Lior via Babbage Company op een andere uitdagende opdracht gaat werken, is er ruimte voor een collega om haar taken over te nemen en zich met de volle 100% op Dress for Success te kunnen focussen. Zeker bij een mooie organisatie als Dress for Success vinden wij dat belangrijk!

 

Mahnaz bij Dress for Success