Een dag in het leven van Recruitment Consultant Lotte

Wat het inhoudt om Recruitment Consultant te zijn? Kortgezegd: het vinden van een nieuwe opdracht of baan voor marketing- en communicatieprofessionals. Maar het is veel meer dan dat: het leukste aan mijn baan is dat geen enkele dag hetzelfde is. Je kunt nooit vooraf een hele strakke planning maken, omdat er altijd wel dingen tussendoor komen. Zo is er altijd afwisseling. Waar je de ene dag bezig bent met gesprekken met professionals, zoek je de andere dag naar communicatieprofessionals voor een rol die wat extra aandacht vereist.

Wat dit werk bij Babbage Company zo uniek maakt, vertel ik later. Eerst geef ik een inkijkje van hoe mijn dag er vandaag uit ziet. 

De werkdag van Lotte

De ochtend

8:30 – het verschilt per dag hoe laat ik begin. Sommige vacatures komen al vroeg binnen en dan is het belangrijk om er meteen achteraan te bellen. Hetzelfde geldt voor het einde van de dag. We werken daarom in 'shifts'. De ene dag start je vroeg (om 8:30), de andere dag laat (om 9:30) en dan is je dag dus ook eerder of later klaar.

Goed, eerst tijd voor een kop thee. Ik groet mijn collega’s en we bespreken even het weekend. Dan check ik mijn mailbox, beantwoord de belangrijkste mails en kijk of ik nog deadlines heb voor vandaag. 

9:30 – Iedere dag beginnen we met een dagstart. We bespreken alle procedures en zorgen dat we goed van elkaar op de hoogte zijn. Niet alleen wat er speelt in deze werkweek, maar ook gewoon leuke dingen. Hoe was je weekend? Nog wat leuks gedaan? Even bijkletsen! 

10:00 – Na de dagstart verwerk ik de besproken zaken in een to-do lijst.

10:30 – Vandaag heb ik een deadline voor een vacature. Dan ben ik tot 12 uur wel bezig met het klaarzetten van de cv’s van kandidaten die ik wil voorstellen en eventueel nog kandidaten te bellen. Ik koppel altijd even terug met onze Recruitment Assistent of alles ready is, zodat ik niet voor verassingen kom te staan. Het tijdsbestek voor deze voorbereiding is per partner verschillend.

12:30 – Tijd voor lunchpauze! Even wandelen, een broodje halen,  gezellig met je collega’s in de gezamenlijke keuken. We hebben het over van alles, behalve werk!

 

De middag

13.00 – In de middag heb ik veel contact met professionals. Vaak besteed ik ook een uur van mijn dag aan het zoeken van nieuwe professionals om mijn netwerk te vergroten. En bellen, bellen, bellen! Collega’s, kennismaken met nieuwe kandidaten of juist kandidaten spreken die op een opdracht zitten om te vragen hoe het gaat. Je spreekt veel leuke mensen op een dag.

15.00 – Een planning gaat van tevoren nooit zoals je die bedacht had. Gedurende de hele dag komen er ad hoc dingen tussendoor die aandacht vereisen op korte termijn. Dat maakt mijn werk zo leuk en divers!

Het einde van de dag

16.00 – Tegen het einde van de dag heb ik nog een kennismaking met een kandidaat, waarna ik de gegevens uitwerk in het systeem en alles compleet invoer. Het laatste uur help ik nog wat collega’s, rond ik af wat afgemaakt moest worden en handel ik nog wat ad hoc zaken af. En dan zit mijn dag er weer op! 

 

Recruitment Consultant bij Babbage Company

Een dag als Recruitment Consultant bij Babbage Company is erg divers en zit vol gezelligheid: je zit constant met collega’s en professionals te overleggen, praten en bellen. Ik hoef mij met dit werk nooit te vervelen! 

Bij Babbage Company werken betekent veel verantwoordelijkheid, maar ook veel vrijheid. Hoe ik mijn dag inplan, is helemaal aan mij. We hebben in principe vaste dagen dat we met z’n allen gezellig op kantoor kunnen zijn, maar daar kan ik zeker vanaf wijken als dat beter uitkomt. Er zijn zoveel mogelijkheden! Ook heb ik dagen die compleet anders zijn: zo mag ik binnenkort op mijn oude opleiding Commerciële Economie als vertegenwoordiger van Babbage Company staan om te vertellen over mijn carrière als Recruitment Consultant. Hoe gaaf is dat?!

 

Teamwork makes the dream work

De hele dag ben ik bezig met interessante vacatures en het contact met leuke mensen. Daar ligt ook on