Training Werken als Communicatieadviseur bij de Overheid

SRM
start december 2022 (3 dagen)

Evenement

Werken voor overheidsorganisaties is voor communicatieprofessionals heel interessant. Je kunt hier alles uit je vak halen. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van complexe krachtvelden, het betrekken van mensen bij het ontwikkelen van beleid, het adviseren over gedragsverandering, de communicatie voor grote projecten en de woordvoering over mediagevoelige onderwerpen. Werken voor de overheid vereist gerichte kennis over overheidscommunicatie. Met de aanvullende kennis die je in deze training odoet, is het zowel voor jou als voor overheidsorganisaties aantrekkelijk om een dienstverband aan te gaan.

In samenwerking met SRM
De training SRM Werken als Communicatieadviseur bij de Overheid is een initiatief van Babbage Company en SRM.

Wat ga je leren

 

  • Je leert hoe de verschillende overheden zijn georganiseerd
  • Je leert wat de rollen zijn voor communicatieprofessionals binnen de overheid
  • Je leert van bestaande overheidscampagnes
  • Je leert meer over de belangrijkste wetgeving en regels binnen overheidscommunicatie
  • Je leert hoe moderne technieken werken
  • Je leert wat Factor C is

Voor wie

Werk je minimaal 3 jaar als communicatieadviseur en overweeg je te gaan werken voor de (rijks)overheid? Dan is deze training zeer geschikt voor jou. Met de opgedane kennis en inzichten maak je probleemloos de overgang naar een communicatiefunctie bij de overheid.

Programma

Om bij de overheid te werken heb je gerichte kennis over de overheid en overheidscommunicatie nodig. Daarom verdiep je je in deze training in de verschillende overheden en de wijze waarop zij bestuurd worden. De kennis en inzichten die je hierbij odoet helpen je om een passend communicatiebeleid te ontwikkelen. Met moderne technieken als nudging en priming maak jij informatie voor je doelgroep makkeikjk vindbaar en ben je in staat het imago van de overheid positief te beïnvloeden. Je krijgt een ruim aanbod aan kennis en inzichten aangereikt waarmee je je een weg binnen de werkzaamheden op je afdeling zult vinden.

Het uitgebreide programma vind je op de website van SRM

Toptrainers uit de praktijk

Michiel Krom en Jacqueline Roos zijn jouw trainers tijdens deze training. Zij zijn toonaangevende specialisten in hun vakgebied en staan midden in de praktijk. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en spelen in op vernieuwingen in het bedrijfsleven en de samenleving. Zij geven hun kennis en vaardigheden door op een enthousiaste en duidelijke wijze, waardoor jij je sterk ontwikkelt.

Inschrijven

Interesse in deze training? Inschrijven kan via de website van SRM.

Heb je vragen over deze training? Stuur een mailtje naar academy@babbage.nl of neem contact op met Gioia Endt.

Blijf up-to-date

Blogs en nieuws

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!