Persberichten schrijven

Regio Amsterdam
14-12-2023

Training Persberichten schrijven

Met jouw verhaal het nieuws halen. In deze training van Eugène van Haaren leer je wat nieuwswaarde heeft en hoe je het verhaal van jouw organisatie onder de aandacht brengt.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de training Persberichten schrijven leer je hoe je met jouw eigen nieuws in de publiciteit komt. Je ontdekt welke nieuwswaarden jouw persbericht tot een succes kunnen maken. En natuurlijk leer je hoe je een persbericht schrijft dat zo overgenomen kan worden door een journalist. Je gaat zelf schrijven én oefenen hoe je je nieuws onder de aandacht brengt in het onderdeel ‘pitchen voor de pers’.

Met hulp van de trainer en je collega-deelnemers leer je nieuwswaardige persberichten schrijven; teksten die direct overgenomen kunnen worden door een journalist. Samen werken jullie onder meer aan:

  • Structuur;
  • Wat er in de ‘lead’ van het bericht moet;
  • Oprolbaar schrijven;
  • Knallende koppen.

Je krijgt voorbeelden van succesvolle nieuwshaakjes en persberichten in de praktijk. En je gaat nieuwshaakjes bedenken voor je eigen berichten. Daarna oefen je in het ‘pitchen’ van jouw eigen nieuws.
 

Voor wie bedoeld?

Voor redacteuren, communicatiemedewerkers, persvoorlichters, woordvoerders en iedereen die in het nieuws wil komen.

De trainer

Opgeleid als journalist werkte Eugène van Haaren als persvoorlichter voor de Hersenstichting en Milieudefensie. Die ervaring verwerkte hij in het boek PR voor Dummies. Daarna verscheen Zakelijk schrijven voor Dummies. Met daarin uitvoerig aandacht voor ‘B1 schrijven’. Leren is leuk,’ zo weet ‘woordvinder’ en trainer Eugène. En niet alleen voor de deelnemers aan zijn trainingen, zelf leert hij ook van zijn cursisten.

Locatie & Tijd

  • Locatie: Regio Amsterdam 
  • Tijd: 09.30-16.30 uur
  • Prijs: €445,- excl. btw
     

Aanmelden!

Blijf up-to-date

Blogs en nieuws

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!