Adviseren & Overtuigen

Regio Amsterdam
27-11-2023

Training Adviseren & Overtuigen

Je advies afstemmen op de behoeften van de geadviseerde. In deze overtuigende training leer je van Simon Groen een verbindende methode die ervoor zorgt dat je advies eerder wordt aangenomen.

Wat kun je verwachten?

Je hebt hard gewerkt aan een goed (communicatie-)advies. Maar hoe zorg je ervoor dat je advies ook wordt aangenomen én opgevolgd? In de eendaagse training Adviseren & Overtuigen leer je opkomen voor je professionele belangen in complexe situaties zonder de relatie op het spel te zetten.
De training Adviseren & Overtuigen is gebaseerd op de meest soevereine onderhandelingsmethode: verbindend communiceren. Het woord ‘verbindend’ verwijst naar het boven tafel krijgen van diepere waarden en behoeften, en je advies daarop af te stemmen.

In de ochtend laat de trainer op humoristische wijze zien hoe lastig het is om in complexe gesprekken het welles-nietes-niveau te overstijgen. Hoewel beide partijen goede bedoelingen kunnen hebben is een constructieve uitkomst lang niet altijd gegarandeerd. Daarna maakt de trainer duidelijk hoe het anders kan. Met behulp van een aantal interactieve opdrachten krijg je inzicht in de theorie van verbindend communiceren, en de luister- en vraagtechnieken om je advies zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeftes van de ontvanger.


In de middag ga je aan de slag om de theorie in de praktijk toe te passen. Je oefent een gesprek op basis van een eigen casus. De trainer waarborgt tijdens de oefeningen een veilig klimaat zodat de deelnemers zich vrij voelen om verschillende technieken te proberen. Zij krijgen feedback van de trainer en van elkaar en ontdekken hoe avontuurlijk het is om heel anders te luisteren en krachtiger te spreken door meer van zichzelf te laten zien. In plaats van stressvol of vermoeiend worden uitdagende gesprekken met opdrachtgevers of leidinggevenden bevredigend en inspirerend.

Voor wie bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn functie adviezen geeft en die graag overgenomen ziet. De training is specifiek interessant voor communicatieprofessionals, web- en eindredacteuren.

De trainer

Simon Groen ontwikkelde als eerste in Nederland zakelijke trainingen op het gebied van lichaamstaal. Daarna werd hij pionier op het gebied van ‘geweldloze communicatie’. Hij vertaalde deze bijzondere methode naar de praktijk. Naast zijn trainingen is Simon ook actief als comedyschrijver en acteur. Samen met zijn broer maakt hij komische filmpjes voor o.a. het jeugdprogramma ‘Het Klokhuis’.

Locatie & Tijd

  • Locatie: Regio Amsterdam
  • Tijd: 09.30-16.30 uur
  • Prijs: €445,- excl. btw
     

Aanmelden!

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!