Factor C: communiceren met projecten

Regio Amsterdam
21-11-2023

Training Factor C: communiceren met projecten

Vergroot je impact als facilitator en adviseur. In de training Factor C: Communiceren met projecten leer zonder op de stoel van projectleider te gaan zitten, hoe je projecten communicatiever kunt maken.

Wat kun je verwachten?

Denk jij weleens: ‘Een anders gekozen projectdoel zou de communicatie verbeteren?’ Of: ‘hoe krijg ik communicatie goed ontworpen en uitgevoerd zonder dat ik alles doe?’ Factor C is een methode om met project- en beleidsteams communicatieprojecten te ontwerpen en uit te voeren. Met deze methode doorloop je beproefde stappen om dat echt samen te doen en de taken goed te verdelen. Dit maakt jou een betere en stevigere adviseur, omdat je communicatieprojecten beter begrijpt en ze beter op de omgeving laat aansluiten.


In deze training focussen we op twee belangrijke stappen: het project zelf ordenen, communicatief maken en goed laten aansluiten op anderen met een verbeterd aanbod en een passend verhaal. Ook krijg je tools mee om het krachtenveld te ordenen met een team en tot een gezamenlijke planning te komen.

In deze eendaagse training maak je kennis met de belangrijkste stappen en werkvormen van de methode en oefent met de belangrijkste werkvormen. We zoomen ook in op onderdelen die je helpen om meer invloed op de inhoud van projecten/beleid te hebben die de communicatie verbeteren.
Je krijgt tips om een (project)aanpak snel te ordenen. Welke zaken moet je bijvoorbeeld scherp hebben om echt goed te kunnen communiceren? Hoe kom je tot de brokstukken van begrijpelijk beleid, met een ordening van doelen en resultaten die zich beter leent voor communicatie dan de meeste project- of programmaplannen die je doorgaans in je e-mail aantreft?


Je oefent met het effectieve stappenplan van Factor C voor een sterk project- of beleidsplan. Deze kennis kun je gebruiken bij intakes en advies, maar ook om de lead te nemen als facilitator van sessies. Ook besteden we aandacht aan het verstevigen van jouw rol als adviseur met de ervaring van vakgenoten.

Voor wie bedoeld?

Voor communicatieadviseurs, senior of strategisch niveau, medior-communicatieadviseurs die door willen groeien, breder willen werken. 

De trainer

Jonas Bouwmans is communicatiestrateeg, trainer en trekker van Factor C in de gemeente Amsterdam. Daarnaast voert hij jaarlijks trainingen en communicatiesessies uit bij andere organisaties. In 2007 maakte hij kennis met Factor C. Sindsdien heeft hij de methode mee helpen doorontwikkelen en eigen aanvullingen gegeven. Jonas haalt inspiratie uit andere vakgebieden als planmatig werken en organisatiekunde. 

Locatie & Tijd

  • Locatie: Regio Amsterdam
  • Tijd: 09.30-16.30
  • Prijs: €445,- excl. btw 
     

Aanmelden!

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!